ποιοι ειμαστε

Άνθρωποι του αθλητισμού, συναγωνιστές για τα οράματα και τους στόχους ενός σύγχρονου, κοινωνικού και δημοκρατικού αθλητικού συστήματος.

Εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής και προπονητές, ερασιτέχνες αθλητές και φίλαθλοι, μέλη ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων και διοικήσεων.

Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε μια διαφορετική αθλητική πολιτική στον τόπο. Για ένα αθλητισμό κοινωνικό δικαίωμα για όλους, για ίσες ευκαιρίες στην άθληση, χωρίς ταξικές διακρίσεις. Χωρίς διακρίσεις με βάση την οικονομική κατάσταση, την καταγωγή, το φύλλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τις θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις.

Για την φυσική αγωγή και τον αθλητισμό στην εκπαίδευση. Για τον αθλητισμό για όλους. Για τον ερασιτεχνικό και σωματειακό αθλητισμό. Για τα δικαιώματα των αθλητών και των φιλάθλων απέναντι σε κάθε αυθαιρεσία. Για τον εκδημοκρατισμό των αθλητικών συλλόγων και των αθλητικών ομοσπονδιών. Για την δημιουργία ενός σύγχρονου παρεμβατικού και ριζοσπαστικού αθλητικού κινήματος.

Ενάντια στην εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, συνειδητοί πολέμιοι  του ντόπινγκ, απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που απαξιώνουν τον αθλητισμό.

Για έναν αθλητισμό για τον άνθρωπο κι όχι τα κέρδη.

Επικοινωνία:

aristeraextrem@gmail.com