Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πέντε χρόνια στέρηση φιλάθλου ιδιότητας στον αρχιπροπονητή του ΣΕΓΑΣ


Μετά από εξαντλητικό παρασκήνιο, η Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος (ΕΦΙΠ) επέβαλε τη ποινή της πενταετούς στέρησης της φιλάθλου ιδιότητος στον Ολυμπιονίκη Λάμπρο Παπακώστα, με το αιτιολογικό της καταδίκης του από Σουηδικό δικαστήριο για χρήση κοκαΐνης, όταν αυτός βρέθηκε στο Γκέτεμποργκ, ως επικεφαλής της Εθνικής ομάδας στίβου κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Το αμετάκλητο της απόφασης του Σουηδικού δικαστηρίου ορθώς οδήγησε την ΕΦΙΠ στην κλήση του πρώην πια, συντονιστή υψηλού αθλητισμού του ΣΕΓΑΣ στην επιτροπή και στην καταδίκη του. Η άρνηση όλων των κατηγοριών εκ μέρους του Παπακώστα δεν έχει τόση σημασία μιας και η πραγματικότητα είναι δεδομένη.
Υπάρχει όμως κι ένα «μελανό» σημείο στην υπόθεση, που δεν είναι άλλο από την κλήση σε απολογία και του προέδρου του ΣΕΓΑΣ Β. Σεβαστή, με την κατηγορία της συγκάλυψης και της ηθικής αυτουργίας. Και με το αιτιολογικό ότι ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ είχε προσλάβει το προπονητή άρα έχει και τυπική ευθύνη για τις πράξεις του. Οι ευθύνες του προέδρου του ΣΕΓΑΣ για την κατάσταση στον ελληνικό στίβο είναι δεδομένες. Επίσης, μπορεί άνετα να κατηγορηθεί για τους χειρισμούς της αρχαιότερης ομοσπονδίας σε περιπτώσεις εμπλοκής Ελλήνων αθλητών στίβου σε σκάνδαλα ντόπινγκ.
Στην προκειμένη όμως περίπτωση είναι σαφές ότι με πρόσχημα την περίπτωση Παπακώστα και με μέσο την ελεγχόμενη από τον Μ. Κυριακού ΕΦΙΠ, επιχειρείται η έκπτωση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ από το αξίωμά του και η άλωση της ομοσπονδίας από τις δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας.
Μένει να δούμε αν το Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ), που διορίζεται απ’ ευθείας από τον υπουργό και συνήθως ακυρώνει τις αποφάσεις της ΕΦΙΠ, θα πράξει το ίδιο σε περίπτωση καταδίκης του Β. Σεβαστή.
Επισημαίνουμε το γεγονός ότι τιμωρία του προέδρου του ΣΕΓΑΣ σημαίνει έκπτωση όχι μόνο από τον προεδρικό θώκο της ομοσπονδίας, αλλά και από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στην οποία συμμετέχει, βελτιώνοντας κι εκεί τους συσχετισμούς για το κυβερνών κόμμα.
Επίσης, αναφέρουμε ότι και ο σημερινός πρόεδρος της ΕΦΙΠ έχει τιμωρηθεί στο παρελθόν με οκτώ χρόνια στέρηση της φιλάθλου ιδιότητας, από την επιτροπή της οποίας ο ίδιος προϊσταται σήμερα! Το παράσημο των διώξεων που υπέστη από το ΠΑΣΟΚ, εν τέλει εξαργυρώθηκε με την προεδροποίησή του στην ΕΦΙΠ από τη Νέα Δημοκρατία.
Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα θέατρο δικομματικού παραλογισμού και πρόκλησης της νοημοσύνης του αθλητικού κόσμου της χώρας.

http://www.avgi.gr/NavigateActiongo.action?articleID=297835

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: