Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΚΥΛΟΥΣ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ – ΨΗΦΙΣΜΑ


ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

 

Διοργανώθηκε στην Άρτα με μεγάλη επιτυχία, η πρώτη Πανηπειρωτική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ για την φυσική αγωγή και τον αθλητισμό. Πήραν μέρος δεκάδες εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης (δήμαρχοι, νομαρχιακοί σύμβουλοι, επικεφαλείς δημοτικών κινήσεων), αθλητικών φορέων (σύλλογοι ποδοσφαίρου, ενόργανης γυμναστικής, βόλεϊ, μπάσκετ, πάλης κλπ), εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής, γονείς και φίλαθλοι από την Άρτα, την Αιτωλοακαρνανία, τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα. Έπειτα από ένα ποιοτικό διάλογο, που άγγιξε όλα τα προβλήματα της σημερινής αθλητικής πολιτικής, της εκπαίδευσης, του σωματειακού αθλητισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης και ανέδειξε τις τοπικές ανάγκες, αποφασίστηκε η δημιουργία της θεματικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Δυτικής Ελλάδα για την φυσική αγωγή και τον αθλητισμό.  Στόχος της επιτροπής είναι, εκτός από την συμβολή στην διαμόρφωση του κεντρικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τον αθλητισμό, να συγκροτηθεί ένα τοπικό πρόγραμμα και ένα διεκδικητικό πλαίσιο για τον αθλητισμό, γύρω από το οποίο να συσπειρωθούν και να αγωνισθούν οι δυνάμεις της τοπικής αθλητικής κοινωνίας.
 
Από την αθλητική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ έγινε ομόφωνα δεκτό το παρακάτω ψήφισμα:

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΣΚΥΛΩΝ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

992687902-00502_low

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ  

 

Όλοι εμείς που συγκεντρωθήκαμε στην Άρτα στα πλαίσια της 1ης Πανηπειρωτικής σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ για την Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής, μέλη διοικήσεων αθλητικών φορέων, αθλητές, γονείς και φίλαθλοι, εκφράζουμε την οργή μας για την δολοφονία του μικρού Αλέξανδρου. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στον εντεινόμενο αυταρχισμό και στις πολιτικές που οπλίζουν το χέρι αστυνομικών οργάνων για τέτοιου είδους εγκληματικές ενέργειες.
 
Ταυτόχρονα διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την προσπάθεια της κυβέρνησης, που εξελίσσεται εδώ και πολλές ημέρες και μάλιστα πριν από την δολοφονία του παιδιού, να επιβάλλει μέσα από το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της Δημοτικής Αστυνομίας, νέες μεθόδους καταστολής, να επιτρέψει την οπλοφορία και της δημοτικής αστυνομίας μετά τους ιδιωτικούς security, να επεκτείνει την χρησιμοποίηση σκύλων από τις αστυνομικές δυνάμεις για την λήψη μέτρων τάξης και στις αθλητικές εκδηλώσεις και τις αθλητικές εγκαταστάσεις.
 
Δηλώνουμε ότι ο αθλητισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιείται σαν πειραματικό εργαστήριο για την εφαρμογή μεθόδων καταστολής σε ευρύτερη διάσταση στην κοινωνία, κάμερες παρακολούθησης, ηλεκτρονική καταγραφή προσωπικών στοιχείων, ιδιωτικοί στρατοί και τώρα σκύλοι, αφού αυτές νομιμοποιηθούν στην συνείδηση των πολιτών μέσα στα γήπεδα.
 
Ζητάμε την απόσυρση της σχετικής υπουργικής διάταξης για τους σκύλους στα γήπεδα, που ενισχύει ακόμα περισσότερο την κατασταλτική πολιτική. Μια πολιτική που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει βιαιότητες σε αθλητικούς χώρους, όταν η πραγματική πηγή τους βρίσκεται έξω από αυτά και αφορά σε σοβαρά κοινωνικά αίτια και προβλήματα που δημιουργούν οι κυβερνητικές επιλογές δεκαετιών.
 
Αντιθέτως μπορούν να ληφθούν μέτρα για την καλλιέργεια και την ανάπτυξη του φίλαθλου πνεύματος, μέσα από ένα ευρύ, δημιουργικό και δημοκρατικό διάλογο, με την συνεργασία των φορέων του αθλητισμού, των φιλάθλων και του σχολείου.
 
ΑΡΤΑ, Δεκέμβριος 2008  

http://www.avgi.gr/NavigateActiongo.action?articleID=423968 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: