Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Γεια σου Γιάννη» – «Κουκιά σπέρνω»


 

Κωφεύει το υπουργείο Παιδείας στις διαμαρτυρίες καθηγητών, γονέων και μαθητών των Αθλητικών σχολείων της χώρας (ΤΑΔ-ΕΤΑΔ), για την υποβάθμιση και την απαξίωσή τους. Διότι, ενώ κατά καιρούς για ψηφοθηρικούς λόγους, έχουν δοθεί πάμπολλες υποσχέσεις για τη δημιουργία αυτόνομων αθλητικών μονάδων, δεν έχει γίνει τίποτα.Δεν έχει υπάρξει κανένας μακροχρόνιος σχεδιασμός για τη λειτουργία και εξέλιξη του θεσμού της αθλητικής εκπαίδευσης. Τα κονδύλια για τα αθλητικά σχολεία δεν αποδίδουν, αφού διατίθενται κυρίως για διοικητικές δαπάνες, για τις μεταφορές των μαθητών και, δυστυχώς, για τους μισθούς των παρατρεχάμενων που απαρτίζουν την Κεντρική Επιτροπή Αθλητικών Τάξεων (ΚΕΑΤ), δηλαδή της επιτροπής του ΥΠΕΠΘ που είναι αρμόδια για κάθε ζήτημα λειτουργίας των ΤΑΔ. Μηδενικά έως ελάχιστα είναι τα κονδύλια που εκταμιεύονται κάθε χρόνο για τις ανάγκες της προπονητικής διαδικασίας των μαθητών – αθλητών, τη βελτίωση των υποδομών και την αγορά του εξειδικευμένου υλικού που έχουν ανάγκη τα αθλητικά σχολεία.

Όλα αυτά έθιξε με πρόσφατη ερώτηση στον υπουργό Παιδείας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γρ. Ψαριανός, ζητώντας να μάθει: αν «έχουν ερευνηθεί, στο πλαίσιο μιας συνολικής αντιμετώπισης της λειτουργίας των ΤΑΔ-ΕΤΑΔ, τρόποι βελτίωσης της λειτουργίας τους» και εάν «προτίθεται η πολιτεία να θεσμοθετήσει την ίδρυση και λειτουργία αμιγώς Αθλητικών Σχολείων, θεσμός που υπάρχει εδώ και χρόνια σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες». Καθαρές ερωτήσεις που ζητούν επειγόντως απάντηση, αφού αφορούν περισσότερους από δέκα χιλιάδες μαθητές, χίλια διακόσια ΤΑΔ σε όλη την Ελλάδα, επτακόσιους αναπληρωτές και εκατόν σαράντα ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής.

Ανδρέας Λυκουρέντζος Υφυπουργός παιδείας Ν.Δ.

Ανδρέας Λυκουρέντζος Υφυπουργός παιδείας Ν.Δ.

Ιδού λοιπόν η προκλητική απάντηση που υπογράφεται από τον υφυπουργό Παιδείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, όπως κοινοποιήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και στο Τμήμα Αθλητισμού του ΣΥΝ: «Απαντώντας στην ερώτηση με αριθμό 15018/24-2-09, την οποία κατέθεσε ο βουλευτής κ. Γρηγόρης Ψαριανός, σχετικά με τα Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΤΑΔ) και Ειδικά Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης (ΕΤΑΔ), σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: Η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΠΘ (Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής) μετά από εισήγηση των αρμόδιων φορέων συγκεντρώνει και καταγράφει τα προβλήματα του Σχολικού Αθλητισμού, καθώς και των ΤΑΔ-ΕΤΑΔ, ώστε να μπορέσει να τα αξιολογήσει και να προτείνει τις αντίστοιχες εκπαιδευτικές δομές προς όφελος του Σχολικού Αθλητισμού». Αλήθεια, πόσος κόπος χρειάζεται για μια τέτοια απάντηση, ώστε να δικαιολογηθεί τουλάχιστον ο μισθός τους; Και πόσο σεβασμό δείχνουν προς τα μέλη του κοινοβουλίου της χώρας;

Ας το πει λοιπόν καθαρά ο κ. Λυκουρέντζος. Πέντε χρόνια κυβερνά τον τόπο η Νέα Δημοκρατία και όπως οι προκάτοχοί του, δεν έχει καταγράψει τίποτα που να αφορά στη βελτίωση του σχολικού αθλητισμού. Με το μόνο πράγμα που ασχολείται είναι η «καταγραφή» των άνεργων εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής που ζητούν να εργασθούν στα αθλητικά σχολεία. Και γι’ αυτό έχουν διορίσει τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής, συνδικαλιστή της ΔΑΠ κ. Γρηγοριάδη στη θέση του προέδρου της αρμόδιας επιτροπής του ΥΠΕΠΘ (KEAT) για να κάνει, χωρίς προσχήματα, την γνωστή δουλειά του εργατοπατέρα. Ο πρόεδρος του σωματείου των γυμναστών – υπεύθυνος για τους διορισμούς. Ντροπή!

Τζούλιος Συναδινός – Κώστας Αλεξίου

aristeroextrem@yahoo.gr

http://www.avgi.gr/NavigateActiongo.action?articleID=445210

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: