Μετάβαση στο περιεχόμενο

Siemens, Παυλίδης και Βατοπέδι «πλακώνουν» δυο ιστορικούς συλλόγους


θωμας μητροπουλοςΔυο ιστορικές ομάδες της Αθήνας, με σημαντικές κοινωνικές αναφορές και λαϊκές ρίζες, κινδυνεύουν άμεσα με αλλοίωση της φυσιογνωμίας τους και διάλυση.

Ο Ηλυσιακός που ιδρύθηκε το 1927 και ο Α.Ο. Αιγάλεω που ιδρύθηκε το 1946, βρίσκονται στα πρόθυρα της προμελετημένης απαξίωσης, προκειμένου κάποιοι κερδοσκόποι του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα ο Θωμάς Μητρόπουλος να πετύχουν μια αδιανόητη συγχώνευση.
Γεγονός που όπως έχουμε ξαναγράψει, προκαλεί πλήθος δικαιολογημένων αντιδράσεων στο φίλαθλο κοινό των δυο δήμων του λεκανοπεδίου, Ζωγράφου και Αιγάλεω και βρίσκει αντίθετους ευρύτερους φορείς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη από κοινού συνέντευξη τύπου των εκπροσώπων των δυο πλευρών που αντιδρούν, δηλαδή του ερασιτέχνη Ηλυσιακού και της Συντονιστικής Επιτροπής για την σωτηρία του Α.Ο. Αιγάλεω, συμμετείχαν πλήθος φορέων, οι δημοτικές κινήσεις (την συμπαράστασή τους εκδήλωσαν και οι εκπρόσωποι των δημοτικών κινήσεων του Συνασπισμού), οι σύλλογοι των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών και των φιλάθλων.
Εμφαντικά απόντες ήταν οι δυο δήμαρχοι, που ενδεχομένως σε συνεννόηση με την πλευρά του υφυπουργείου αθλητισμού, τηρούν μια ένοχη σιγή ιχθύος. Γιατί άραγε;
 Στο μεταξύ η συγχώνευση μεθοδεύεται με απόλυτη συνενοχή της Ένωσης ομάδων Βʼ και Γʼ Εθνικής, των Ενώσεων διαιτητών ποδοσφαίρου και της ΕΠΟ, οι οποίοι αρνούνται να εφαρμόσουν τους κανονισμούς για την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων και τα όσα προβλέπουν όταν μια ομάδα αγωνίζεται χωρίς τα σήματα και τα χρώματα της ομάδας, χωρίς να έχει πληρώσει ποινές που έχουν επιβληθεί. Έτσι κι αλλιώς είναι γνωστό ότι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο βασιλεύει η παρανομία, αλλά πώς να το κάνουμε, ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, θεματοφύλακας κι αυτός του λεγόμενου «αυτοδιοίκητου», δεν θα πάρει επίσημη θέση;
 Στο πλαίσιο αυτά ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Ηλυσιακού κ. Μαλαμπέκος, κατήγγειλε ότι κατά παράβαση του νόμου η οικονομική θέση της ΠΑΕ Ηλυσιακός είναι μικρότερη του 1/10 του μετοχικού κεφαλαίου, άρα υπάρχει θέμα νομιμότητας. Οι δε εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής από το Αιγάλεω κ. Νικολαϊδης, άφησε σαφείς αιχμές για την απαθή στάση του προέδρου του δικού τους σωματείου και για μεθοδεύσεις.
Ο Συνασπισμός παρακολουθώντας από κοντά τις εξελίξεις, έχει κατʼ επανάληψη δηλώσει ότι χρειάζεται θωράκιση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, θέσπιση ασφαλιστικών δικλίδων για τις συγχωνεύσεις με αυστηρούς γεωγραφικούς και κοινωνικούς περιορισμούς και πάντα με την έγκριση των ερασιτεχνών, διαχωρισμός των αθλητικών ανωνύμων εταιρειών από τα ερασιτεχνικά σωματεία.
Όμως η άνευ όρων παραχώρηση δικαιωμάτων των συλλόγων στους κερδοσκόπους της εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, δεν μπορεί να τερματισθεί χωρίς ριζικές αλλαγές στο σημερινό αντιδημοκρατικό θεσμικό πλαίσιο, που υποχρεώνει εκβιαστικά τα αθλητικά σωματεία να μετατρέπονται σε κερδοσκοπικές εταιρείες θεάματος.
Δυστυχώς, όπως είναι γνωστό η κυβέρνηση έκλεισε την Βουλή, καμιά νομοθετική ρύθμιση δεν μπορεί να γίνει κι εν όψη του νέου πρωταθλήματος τα δυο σωματεία κινδυνεύουν να αποτελέσουν τις παράπλευρες απώλειες των σκανδάλων της Siemens, του Βατοπεδίου και του Παυλίδη. Οι κυβερνώντες ας αναλάβουν τις ευθύνες τους.

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=458880

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: