Μετάβαση στο περιεχόμενο

αλλού τα τιτιβίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες


Όταν λοιπόν οι κορμοράνοι αρχίσουν να πετούν πάνω από το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, μην ξεχάσουν να αφήσουν το «αναμνηστικό» τους σε κάποια επώνυμα δημοσιογραφικά θεωρεία, που ακόμα παπαγαλίζουν. Τότε να δεις τιτιβίσματα…

Όταν λοιπόν οι κορμοράνοι αρχίσουν να πετούν πάνω από το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, μην ξεχάσουν να αφήσουν το «αναμνηστικό» τους σε κάποια επώνυμα δημοσιογραφικά θεωρεία, που ακόμα παπαγαλίζουν. Τότε να δεις τιτιβίσματα…

Για πολλοστή φορά, από την αθλητική του στήλη στην «Καθημερινή», ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρπετόπουλος λιβελογραφεί ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ ψευδόμενος και στοχοποιώντας προσωπικά τον πρόεδρο του Συνασπισμού Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα του Ελαιώνα και του εμπορικού κέντρου του Βωβού. Σαν να βρισκόμαστε στην αρχή του επεισοδίου, να μην έχει μεσολαβήσει τίποτα, ή σαν να παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει.

Όσο κι αν θέλει κανείς να αγνοήσει τα γραφικά πλέον κακαρίσματα του εν λόγω αθλητικού συντάκτη, δεν μπορεί να περάσουν ασχολίαστες ορισμένες απόψεις του, που δεν τις εκφράζει έτσι απλά για να γίνεται κουβέντα, αλλά αποτελούν, προεκλογικά μάλιστα, μια νέα «γραμμή» πλεύσης που υπερχειλίζει από λαϊκισμό, ψεύδη κι εμπάθεια απέναντι στην αριστερά. Και πιο συγκεκριμένα:
Λαθροχειρία πρώτη: «Οι 131 που μπλόκαραν με την προσφυγή τους στο ΣτΕ το έργο της διπλής ανάπλασης που είχε εξαγγείλει ο δήμαρχος της Αθήνας και που μέρος του ήταν και η κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ».
Και εκ των προσφυγών και εκ του αποτελέσματος αυτών (δηλαδή εκ των όσων αποφάσισε το ΣτΕ) το μόνο έργο που έχει μπλοκαριστεί είναι το εμπορικό του Βωβού, αντιθέτως το γήπεδο έχει απεμπλακεί. Όπως ακριβώς τόνιζαν η Ανοιχτή Πόλη και ο Τσίπρας από την πρώτη κιόλας στιγμή.
Λαθροχειρία δεύτερη: «Στην Ελλάδα, μια χώρα στην οποία δεν υπάρχει ο παραμικρός σεβασμός για το δημόσιο χρήμα, οι αγώνες δικαιώνονται και τα κορόιδα πληρώνουν. Αν η απόφαση του ΣτΕ είναι αυτή που αναμένεται, δηλαδή η ματαίωση της κατασκευής εμπορικού κέντρου, ο επιχειρηματίας θα μπλοκάρει το έργο μέχρι να αποζημιωθεί. Ο κ. Βωβός ζητά 280 εκατομμύρια ευρώ. Αυτός που αναμένεται να τα πληρώσει είναι ο Δήμος ή το Κράτος, δηλαδή ή οι δημότες, ή όλοι οι υπόλοιποι».
Είναι γνωστό στους πάντες, κι ο Α. Καρπετόπουλος σκοπίμως το παρακάμπτει, ότι αν ο Δήμος Αθηναίων καταθέσει στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων 26 εκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή προβλέπονται στη σύμβαση που έχει υπογράψει με την εταιρεία του Βωβού, τότε η εταιρεία δεν θα έχει κανένα νομικό όπλο για την καθυστέρηση στην κατασκευή του γηπέδου. Οι μόνες διεκδικήσεις της θα έχουν χαρακτήρα αποζημίωσης όχι για το οικόπεδο των 56 στρεμμάτων, αλλά μόνο για τα παλιά κτίσματα που βρίσκονταν πάνω σε αυτό και κατεδαφίστηκαν.
Είναι όμως κυριολεκτικά γελοίο να απευθύνει κανείς κατηγορία για υπερχρέωση του δήμου Αθήνας στην παράταξη της ριζοσπαστικής αριστεράς κι όχι στην παράταξη που διοικεί τον δήμο εδώ και δεκαετίες, αποκλειστικά υπεύθυνη για όλες τις κρίσιμες επιλογές (χρέη – δανεισμούς κ.λπ.).
Λαθροχειρία τρίτη: «Ο Δήμος δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα, επιχειρηματικά συμφέροντα έχουν και οι μέτοχοι του ΠΑΟ, εκτός αν υπάρχουν καλά και κακά επιχειρηματικά συμφέροντα, πράγμα αρκετά καινούργιο για κόμμα της αριστεράς» και «οι κερδισμένοι της ιστορίας είναι οι ιδιοκτήτες του Mall που γλύτωσαν τον ανταγωνισμό του εμπορικού κέντρου του Βωβού και οι ιδιοκτήτες όλων των εμπορικών κέντρων που ξεφυτρώνουν καιρό τώρα στην οδό Πειραιώς: καμιά αγορά δεν σώθηκε από την απόφαση του ΣτΕ και δεν βλέπω πολλούς κορμοράνους να τιτιβίζουν χαρούμενα».
Εδώ τι να πει κανείς, μόνο να ξεκαρδιστεί στα γέλια και να συμπονέσει τον αρθρογράφο για την φιλότιμη προσπάθεια να «καταγγείλει» τον Τσίπρα που απέκτησε μετοχές στο Mall του Αμαρουσίου και βάλθηκε να καταστρέψει τον ανταγωνιστή του. Αλίμονο, έπειτα από τις δηλώσεις ότι ο Συνασπισμός δεν έχει κομματικές επιχειρήσεις…
Για να σοβαρευτούμε, όμως, ο Α. Καρπετόπουλος δεν θέλει να θυμηθεί πώς κτίσθηκε το Mall στο Μαρούσι, ποια κυβέρνηση με τους ταχύρυθμους ολυμπιακούς νόμους δημιούργησε τα ολυμπιακά εκτρώματα, ποιες πολιτικές δυνάμεις ήταν υπέρ και ποιες ήταν κατά. Και για τον Ελαιώνα, ενσυνείδητα τον ταυτίζει με τους άλλους παρακηφίσιους χώρους όπου κτίσθηκαν εμπορικά κέντρα, για να μην αναδειχθεί ότι εκτός της κατασκευής του γηπέδου ο απόλυτος στόχος των προσφυγών και των παρεμβάσεων των πολιτών ήταν και παραμένει η κατασκευή του μητροπολιτικού πάρκου.
Και το καταστάλαγμα: «Κερδισμένοι οι ανταγωνιστές» λέει ο Καρπετόπουλος κι «ο Τσίπρας το πολιτικό κόστος δύσκολα θα το αποφύγει»!
Να, λοιπόν, που κακάρισμα το κακάρισμα φτάσαμε και στο ζουμί…
Χαμένος ο δήμαρχος λέμε εμείς, χαμένοι όσοι βιάστηκαν να υπερασπιστούν τον Βωβό και να καταθέσουν ερωτήσεις στην Βουλή για την καθυστέρηση του εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό, πολιτικά εκτεθειμένο το ΠΑΣΟΚ και η δημοτική του παράταξη που τήρησε παρόμοια στάση, πολιτικά χαμένοι κι όσοι αναλογιζόμενοι το κόστος δεν πήραν μέρος στην σκληρή και νικηφόρα μάχη.
Πολιτικά κερδισμένος ο ΣΥΡΙΖΑ κι αυτό είναι που θέλει να αμβλύνει ο Α. Καρπετόπουλος, αλλά κυριολεκτικά θριαμβευτές είναι οι πολίτες της Αθήνας, που έβαλαν τις βάσεις για πιο αποφασιστικές παρεμβάσεις στα θέματα περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής στην πόλη. Μεγάλο αγωνιστικό μάθημα με χρήσιμα συμπεράσματα.
Όταν λοιπόν οι κορμοράνοι αρχίσουν να πετούν πάνω από το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού, μην ξεχάσουν να αφήσουν το «αναμνηστικό» τους σε κάποια επώνυμα δημοσιογραφικά θεωρεία, που ακόμα παπαγαλίζουν. Τότε να δεις τιτιβίσματα…
Τζούλιος Συναδινός
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=460990

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: