Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνάντηση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ με την Ομοσπονδία Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας


Αντιπροσωπεία του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Προπονητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας (ΟΠΠΕ), αποτελούμενη από τον πρόεδρό της  Αριστείδη Ιακωβάκη και τον πρόεδρο του εκπαιδευτικού της συμβουλίου Γεώργιο Συναδινό.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην σημερινή κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου, τα εργασιακά προβλήματα και τα επαγγελματικά δικαιώματα των πέντε χιλιάδων προπονητών ποδοσφαίρου.
Από το Αθλητικό Τμήμα εκφράστηκε η συμπαράσταση του ΣΥΝ στα αιτήματα της ΟΠΠΕ. Οι προπονητές είναι τα πρώτα θύματα των συνθηκών επισφαλούς εργασίας που κυριαρχούν στο αθλητικό σύστημα της χώρας.
Ειδικότερα οι προπονητές ποδοσφαίρου υπόκεινται τις εισπρακτικές λογικές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (κεφαλικά χαράτσια και παράβολα ανά τριετία) προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Όμως ταυτόχρονα, είναι αντιμέτωποι και με την έλλειψη πολιτικής βούλησης των προηγούμενων κυβερνήσεων να λύσουν τις πολλαπλές αντιφάσεις και αυθαιρεσίες που έχουν δημιουργηθεί με το λεγόμενο «αυτοδιοίκητο» του ποδοσφαίρου, το οποίο κακώς γίνεται αντιληπτό ως εκχώρηση ρόλων που ουσιαστικά υπερβαίνουν τις συνταγματικά κατοχυρωμένες αρμοδιότητες μιας αθλητικής ομοσπονδίας ή ένωσης.
Οι χιλιάδες απόφοιτοι των ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα ποδόσφαιρο, δεν νοείται να παρακαλάνε και να πληρώνουν στην ΕΠΟ (για δεύτερο πτυχίο κατώτερο αυτού που ήδη έχουν)  ώστε να τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα στην εργασία, κάτι για το οποίο έχει ήδη αποφανθεί η πολιτεία είτε μέσω του πτυχίου των ΤΕΦΑΑ, είτε μέσω της Άδειας Άσκησης Επαγγέλματος Προπονητή της ΓΓΑ.    
Ο ΣΥΝ, που έχει κατʼ επανάληψη τοποθετηθεί  για το θέμα αυτό με σαφήνεια, θα πάρει άμεσα πρωτοβουλία για να επανέλθει προς συζήτηση στην Βουλή μαζί με τα άλλα φλέγοντα ζητήματα των προπονητών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: