Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συντονίζουν τη δράση τους…


Πραγματοποιήθηκε τη περασμένη βδομάδα με πρωτοβουλία της «Ανοιχτής Πόλης» και των διαμερισματικών της συμβούλων στο 2ο διαμ. του Δήμου Αθήνας σύσκεψη με τα αθλητικά σωματεία της περιοχής.

Το κλειστό γήπεδο στο ΜΕΤΣ στην υπηρεσία των αθλητικών σωματείων της περιοχής και όχι των πελατειακών σχέσεων του δημάρχου και του ΟΝΑ

Έδωσαν το «παρών» όλα τα αθλητικά σωματεία της περιοχής Παγκρατίου, Γούβας, Ν. Κόσμου: ο Α.Ο. Παγκρατίου και το γυναικείο τμήμα του, ο Αρίωνας, ο Θρίαμβος, ο Πήγασος, ο Εθνικός, ο Αγ. Σώστης, ο Πρωτέας κ.λπ. Από τη μεριά της «Ανοιχτής Πόλης» συμμετείχε η δημοτική σύμβουλος Ελθήνα Αγγελοπούλου, ο εκπρόσωπος της στο Δ.Σ. του ΟΝΑ Κώστας Αλεξίου, η Μαρία Ξανθού και ο Κώστας Παπαλουκάς και ο υπεύθυνος του αθλητικού τμήματος του ΣΥΝ Τζ. Συναδινός.

Σύσσωμοι οι αθλητικοί σύλλογοι έθεσαν το θέμα της καθυστέρησης των τακτικών οικονομικών επιχορηγήσεων, που εκκρεμούν από το 2006. Διαμαρτύρονται δίκαια και έντονα για την πολιτική που ασκεί η διοίκηση του Δήμου Αθήνας και του Οργανισμού Νεολαίας Άθλησης (ΟΝΑ), σχετικά με την κατανομή των ωρών προγράμματος λειτουργίας του κλειστού γυμναστηρίου του ΜΕΤΣ. Επίσης αναφέρθηκε το θέμα της αξιοποίησης των ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και η ανάγκη για κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου στον Ν. Κόσμο.
Οι εκπρόσωποι της «Ανοιχτής Πόλης» κατέθεσαν πλαίσιο συγκεκριμένων προτάσεων προκειμένου να προωθηθούν άμεσες λύσεις στα προβλήματα, κυρίως για την έλλειψη εγκαταστάσεων. Συγκεκριμένα τα σωματεία συμφώνησαν να συντονίσουν τη δράση τους προκειμένου να διεκδικήσουν περισσότερες ώρες στο γήπεδο του ΜΕΤΣ από τον ΟΝΑ, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατό να προπονούνται ομάδες ιδιωτικών επιχειρήσεων, όπως η ΜΑΡΦΙΝ, το Κολλέγιο Αθηνών, να διεξάγονται τα πρωταθλήματα των τραπεζών, να φιλοξενούνται επαγγελματικές ομάδες βόλεϊ κ.λπ. και την ίδια στιγμή τα σωματεία της περιοχής, που ματώνουν στην κυριολεξία για να στηρίξουν τη νεολαία της περιοχής, δεν έχουν στέγη.
Κοινός τόπος της συζήτησης ήταν η μηδαμινή στήριξη της πολιτείας προς τα ερασιτεχνικά σωματεία. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε ότι οι ερασιτεχνικοί σύλλογοι πρέπει πλέον να αντιμετωπίζουν από κοινού όλα τα θέματα, με στόχο την αξιοποίηση των ανοιχτών εγκαταστάσεων, αλλά και με κοινές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με πίεση στη ΓΓΑ, προκειμένου να ανοίξει πάλι η κρατική τακτική επιχορήγηση προς τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Κ.Α.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: