Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σοβαρά οικονομικά προβλήματα των Συλλόγων Πετοσφαίρισης της Κρήτης ως απόρροια της διαχείρισης των χρηματοδοτήσεων της ΓΓΑ


ΕΡΩΤΗΣΗ και ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
 03-03-2010
Προς τον κ. Υπουργό
Πολιτισμού & Τουρισμού

 ΘΕΜΑ: «Σοβαρά οικονομικά προβλήματα των Συλλόγων Πετοσφαίρισης της Κρήτης ως απόρροια της διαχείρισης των χρηματοδοτήσεων της ΓΓΑ»

 Η κυβέρνηση αποφάσισε να προβεί σε σημαντικές περικοπές των προϋπολογισμών των αθλητικών ομοσπονδιών δημιουργώντας προβλήματα στη γενικότερη λειτουργία των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων. Παρ’ όλα αυτά κατεβλήθησαν  στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (ΕΟΠΕ) παλιότερες οφειλές προκειμένου να εξοφληθούν και τα οδοιπορικά των συλλόγων. Αυτό όμως δε συνέβη από την πλευρά της ΕΟΠΕ.
Έτσι η οικονομική κατάσταση πολλών σωματείων παραμένει τραγική με σοβαρή αρνητική επίδραση και στις αθλητικές επιδόσεις και προοπτικές.
Για παράδειγμα τα οφειλόμενα στα σωματεία της Κρήτης για τα έτη 2003-2008 ανέρχονταν σε 175.322,00€ μόνο για σωματεία Εθνικών κατηγοριών. Τον Μάρτιο του 2009 με απόφαση του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης ΕΟΠΕ τους καταβλήθηκε το 10% και υπολείπονται 157.788,80€ (παλαιές οφειλές).
Σημειώνουμε πως η ΑΘΛΕΣΗ υποβιβάστηκε από τη Β’ ΕΘΝΙΚΗ σε τοπικό Ανδρών, ενώ επί 10 ολόκληρα χρόνια εκπροσωπούσε την πόλη, ο ΟΦΗ επίσης από την Β’ ΕΘΝΙΚΗ κατηγορία σε τοπική και η ΓΕΗ από Γ’ ΕΘΝΙΚΗ κατηγορία στο τοπικό πρωτάθλημα.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
  1. Η Γ.Γ.Α. ελέγχει εάν τα χρήματα που έχει καταβάλλει στην ΕΟΠΕ διατέθηκαν με βάση τους συγκεκριμένους κωδικούς και αν αποδόθηκαν στα σωματεία; Έχει γίνει έλεγχος στην ΕΟΠΕ και ποια είναι τα πορίσματα των ελέγχων;
  2. Θα παρέμβει η ΓΓΑ, αφού έχει καταβάλλει όλες τις παλαιές της οφειλές προς την ΕΟΠΕ, ώστε να εξοφληθούν οι παλιές οφειλές στα σωματεία της Κρήτης: Ο.Π. ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΑΘΛΕΣΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΟΦΗ, Γ. Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΣΦΠ ΧΑΝΙΩΝ, Α.Ο. ΚΥΔΩΝ, ΣΦΠ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΧΑΝΙΩΝ και Ν.Α.Ο. ΣΟΥΔΑΣ καθώς και στα υπόλοιπα σωματεία της χώρας;
Αίτηση κατάθεσης εγγράφων:
Επίσης αιτούμαι να καταθέσετε στη Βουλή τα πορίσματα των διαχειριστικών ελέγχων στην ΕΟΠΕ για τα έτη 2007, 2008 και 2009.
 Ο ερωτών Βουλευτής
Μιχάλης Κριτσωτάκης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: