Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χρηματοδότηση των έργων βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά προκειμένου να χρησιμοποιούνται και από ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της πόλης


Ερώτηση Θ.Δρίτσα προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού – Εθνικής Άμυνας

09/03/2010

Οι ελεύθεροι χώροι, αλλά ειδικότερα οι χώροι άθλησης στην Α΄ Περιφέρεια του Πειραιά είναι κατά γενική διαπίστωση ανεπαρκέστατοι αριθμητικά και υποβαθμισμένοι ποιοτικά.

Η ιστορική Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στην είσοδο του λιμανιού του Πειραιά, στην περιοχή του Χατζηκυριάκειου της Πειραϊκής Χερσονήσου, βρίσκεται σε μια  πυκνοκατοικημένη περιοχή της πόλης, που στερείται τέτοιων οργανωμένων χώρων άθλησης. Η Σχολή διαθέτει μεταξύ άλλων και γήπεδο ποδοσφαίρου με αντίστοιχες εγκαταστάσεις, τα οποία χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες της λειτουργίας της. .
Με αίτημά της προς τη Διοίκηση της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, η ΄Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά ζήτησε τη χρήση του γηπέδου της Σχολής από ομάδες Σωματείων μελών της. Ο Διοικητής της Σχολής με το υπʼ αριθμ. 416/5.02.2010 απαντητικό έγγραφό του τάχθηκε κατʼ αρχήν θετικά απέναντι στο αίτημα της Ένωσης, υπό όρους όμως και προϋποθέσεις. Μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται η μη αμφισβήτηση της κυριότητας, ο καθορισμός των όρων πρόσβασης και χρήσης και η εν γένει επίβλεψη από τη Σχολή. Επίσης ο Διοικητής αποδέχεται ως εύλογο το αίτημα εκτελέσεως αναγκαίων έργων βελτίωσης των εγκαταστάσεων, αποσαφηνίζει όμως ότι το κόστος δεν είναι δυνατό να βαρύνει τη Σχολή, το Γ.Ε.Ν. και κατʼ επέκταση το ΥΠ.ΕΘ.Α. και επισημαίνει την ανάγκη εξεύρεσης άλλων φορέων που θα χρηματοδοτήσουν το εν λόγω έργο.     
Εμμέσως, δηλαδή, πλην σαφώς ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων με την προαναφερθείσα  απαντητική του επιστολή προς την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά παραδέχεται, μεταξύ άλλων, ότι είναι αναγκαία τα έργα βελτίωσης του γηπέδου ποδοσφαίρου και των παρακολουθημάτων – εγκαταστάσεών του, προκειμένου να  παραχωρηθεί η χρήση τους σε ποδοσφαιρικά Σωματεία-μέλη της Ένωσης. Είναι επομένως βέβαιο ότι κάθε βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Σχολής θα βοηθάει και τη βελτίωση των συνθηκών άσκησης των σπουδαστών – δοκίμων  και γενικότερα το σύνολο του συντελούμενου εκπαιδευτικού έργου της.
Με βάση τα παραπάνω
Ερωτώνται οι κ.κ.Υπουργοί
Προτίθενται να χρηματοδοτήσουν τα αναγκαία έργα βελτίωσης του γηπέδου ποδοσφαίρου και των εγκαταστάσεών του της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά (υπό όρους και προϋποθέσεις που θα αποφασίσει το ΥΠ.ΕΘ.Α, το Γ.Ε.Ν. και η Διοίκηση της Σχολής), ούτως ώστε οι διαθέσιμες αυτές αθλητικές εγκαταστάσεις να μπορούν να χρησιμοποιούνται και για τις ανάγκες των ομάδων Σωματείων – Μελών της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά και κατʼ επέκταση της αθλούμενης νεολαίας του Πειραιά;
Ο ερωτών βουλευτής
Θοδωρής Δρίτσας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: