Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες


Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες έκανε την εξής δήλωση:

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να συνομιλήσουμε με τους εκπροσώπους, το Προεδρείο της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρίες και να μας εκθέσουν τα αιτήματά τους.
Έχω την αίσθηση ότι σε αυτή την περίοδο της οικονομικής κρίσης, οι κοινωνικές κατηγορίες που πλήττονται πρώτες είναι αυτές που χρήζουν της άμεσης κοινωνικής στήριξης. Και πρέπει όλοι να συμβάλουμε ώστε να δημιουργηθεί μια ασπίδα κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας στους συμπολίτες μας, που χρήζουν αυτής της άμεσης στήριξης διότι αυτό δεν αφορά μονάχα τη δυνατότητά τους να έχουν αξιοπρεπείς μισθούς, αλλά τη δυνατότητά τους σε μια αξιοπρεπή διαβίωση. Και η στήριξη των ατόμων με αναπηρία είναι ζήτημα πολιτισμού, είναι ένα βαθύ κοινωνικό και πολιτικό θέμα.
Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, βρίσκεται δίπλα τους, στηρίζει τα αιτήματά τους. Κυρίως θα ήθελα να πω ότι πρέπει να σταματήσει αυτή η υποκρισία, αυτή η διάχυτη υποκρισία, στην ελληνική κοινωνία κάθε φορά που έχουμε παραολυμπιακούς αγώνες να σπεύδουμε πολλοί από τους πολιτικούς να φωτογραφηθούμε δίπλα από τους παραολυμπιονίκες με καμάρι, αλλά για τέσσερα χρόνια να ξεχνάμε την ομοσπονδία τους, να ξεχνάμε τα αθλητικά τους σωματεία και τώρα μπροστά στην κρίση να απειλούνται με μια ουσιαστική μείωση της κρατικής επιχορήγησης.
Πρέπει επίσης ορισμένα δίκαια θεσμικά αιτήματα να υλοποιηθούν. Είναι αδιανόητο η Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή να είναι ουσιαστικά διορισμένη από το κράτος, να μην υπάρχει δηλαδή το αυτοδιοίκητο και να τη διοικούν οι ίδιοι οι αθλητές και τα μέλη της ομοσπονδίας τους, τα ίδια τα άτομα με αναπηρία που βρίσκονται σε αυτό το χώρο.
Επίσης θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε και δημοσίως ότι το επόμενο διάστημα θα στηρίξουμε και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο κοινωνικών αγώνων. Και πρέπει να σας πω, ότι θα βρισκόμαστε μαζί στους κοινωνικούς αγώνες διεκδίκησης μιας άλλης πολιτικής απʼ αυτή την πολιτική που πλήττει δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών».
To Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: