Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταολυμπιακή αξιοποίηση προπονητηρίων baseball Δήμου Ελληνικού


Ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς τους Υπουργούς Οικονομικών – Πολιτισμού και Τουρισμού – Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής αλλαγής

Με το κλείσιμο της Αμερικάνικης Βάσης στο Ελληνικό στις αρχές τις δεκαετίας του 90, παραχωρήθηκε στο Δήμο ο χώρος δεξιά της εισόδου της πρώην βάσης. Για μερικά χρόνια εκεί εγκαταστάθηκαν και λειτούργησαν προπονητήρια ποδοσφαίρου και δημοτικό κυνοκομείο.

Εν όψει της Ολυμπιάδας ο χώρος αφαιρέθηκε από το Δήμο και μετατράπηκε σε δύο προπονητήρια baseball με πανάκριβες υποδομές και εξοπλισμό που μέρος του δεν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία.

Μετά την Ολυμπιάδα ο χώρος παραχωρήθηκε στην Ομοσπονδία (!!!) Baseball. Είναι προφανές ότι διατέθηκε τεράστιος χώρος σε μια πρακτικά ανύπαρκτη ομοσπονδία, με ανύπαρκτους ουσιαστικά συλλόγους, για ανύπαρκτο στην Ελλάδα άθλημα.

Ο Δήμος Ελληνικού ζήτησε το χώρο διότι είναι στην καρδιά του Δήμου δίπλα σε 6 σχολεία και είναι πολύτιμος σαν χώρος ήπιας άθλησης για τους δημότες.

Ζήτησε τη συνεργασία με την Ομοσπονδία και τη συνδιαχείριση αναλαμβάνοντας και τα σχετικά έξοδα.  

Παρʼ όλα αυτά η Ομοσπονδία όχι μόνο αρνήθηκε αλλά παραχώρησε το χώρο στη μικρή ποδοσφαιρική ομάδα Κεραυνός της Γλυφάδας πίσω απ’  την οποία βρίσκεται γνωστός μεγαλοεπιχειρηματίας.

Το ένα προπονητήριο του baseball μετατρέπεται ήδη με διαδικασίες αμφίβολης νομιμότητας σε γήπεδο ποδοσφαίρου με καταστροφή της υπάρχουσας πανάκριβης υποδομής του που δεν γνωρίζουμε αν έχει ακόμη αποπληρωθεί.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται οι Υπουργοί

1.    Συμφωνούν με την παραχώρηση που ουσιαστικά ιδιωτικοποιεί το χώρο, (από την Ομοσπονδία στην ομάδα Κεραυνός και μέσω αυτής σε τρίτους) η ΓΓΑ και η ΚΕΔ;

2.    Συμφωνεί ο ΟΡΣΑ με την αλλαγή της χρήσης των προπονητηρίων;

3.    Σε ποια νόμιμη διαδικασία αντιστοιχεί αυτή η παραχώρηση;

4.    Γιατί η ΓΓΑ δεν συνεργάζεται με το δήμο Ελληνικού για την αξιοποίηση του χώρου αυτού που είναι αναγκαίος για τους κατοίκους του; 

Ο ΕΡΩΤΏΝ ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=19142&PHPSESSID=0eb488c979559b86a0232bcc03066e5d

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: