Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) – Δηλώσεις


1-9-2010

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και τα μέλη της ΚΠΕ του ΣΥΝ Κώστας Μαρματάκης και Τζούλιο Συναδινός, από το Τμήμα Αθλητισμού του ΣΥΝ, συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ).

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με το Προεδρείο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, τον ΠΣΑΠ και να ανταλλάξουμε σκέψεις.

Εμείς χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του ΠΣΑΠ ενάντια στη βία στον αθλητισμό, και ιδιαίτερα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Εκφράζουμε την ανησυχία μας γιατί βρισκόμαστε σε μια περίοδο που η κοινωνία  πιέζεται απ΄ όλες τις πλευρές. Υφίσταται μια άδικη πολιτική  και υπάρχει κίνδυνος αυτή η κοινωνική ένταση, η δυσαρέσκεια, η οργή που αισθάνεται εξ αιτίας της αδικίας να διοχετευθεί στους χώρους του αθλητισμού και τα ποδοσφαιρικά γήπεδα να γίνουν πεδίο εκτόνωσης, αντιπαραθέσεων και της δυσαρέσκειας που αισθάνεται σήμερα ο μέσος πολίτης, πράγμα το οποίο  πρέπει να αποφύγουμε.

Δεν πιστεύουμε ότι ο αθλητισμός από μόνος του γεννά τη βία. Τη βία τη γεννά η εμπορευματοποίηση, η απαξίωση του ίδιου του αθλήματος, η ανομία, η ατιμωρησία, οι υποψίες για στημένα παιχνίδια, η ένδεια των παραγόντων του αθλήματος να κρατήσουν σ΄ ένα υψηλό επίπεδο το άθλημα.

Πιστεύουμε ότι ο ΠΣΑΠ, οι ποδοσφαιριστές  είναι ένας υγιής κρίκος σε μια αρρωστημένη αλυσίδα . Γι αυτό και οι σοβαρές θεσμικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο ΠΣΑΠ με το νέο του πρόεδρο, τον Στέλιο Γιαννακόπουλο,  πρέπει να τύχουν της υποστήριξης όλων των πολιτικών δυνάμεων

ΣΤ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:  Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Τσίπρα για την πρόσκληση που μας έστειλε και μας δέχτηκε. Εκτός από το θέμα το οποίο σας ανέλυσε για τη βία και το οποίο είδατε κι εσείς, είχαμε φτιάξει ειδικό πανό σαν μήνυμα συμβολικό για την καταπολέμηση της βίας που μας ταλαιπωρεί το τελευταίο διάστημα. Συζητήσαμε κι άλλα θέματα, όπως είναι το θέμα της ελληνικότητας του πρωταθλήματος. Συζητήσαμε κι άλλα θέματα τα οποία αφορούν στο ασφαλιστικό μας, τα εργασιακά και διάφορα άλλα.

Γενικά υπάρχει ένα πολύ θετικό κλίμα, όχι μόνο από τον κ. Τσίπρα, αλλά γενικώς, προς τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε κι αυτό είναι πάρα πολύ θετικό. Θα πω για άλλη μια φορά ότι είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόσκληση, σε κάθε ιδέα που θα μπορέσει να προάγει το ελληνικό ποδόσφαιρο προς το καλύτερο, να έχει καλύτερα εικόνα. Γιατί, κακά τα ψέματα,  η εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος και πόσο μάλλον κάποιοι που περιμένουν την ευκαιρία να μας χτυπήσουν πισώπλατα και να ταξιδέψουν την εικόνα αυτή και προς τα έξω, πρέπει αυτή η εικόνα να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη.

–    Θεωρείτε ότι όσον αφορά τη βία στα γήπεδα οι νόμοι τηρούνται; Γίνονται αυτά που λέει το νομικό μας καθεστώς ή υπάρχει μια ατιμωρησία; Βλέπουμε ανθρώπους να συλλαμβάνονται και μετά από λίγο αφήνονται ελεύθεροι, η τακτική δικάσιμος δεν γίνεται ποτέ .. Με ένα απλό συγνώμη, καθάρισες…

ΣΤ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  Νομίζω πως ο κ. Τσίπρας σας κάλυψε προηγουμένως. Υπάρχει μια ατιμωρησία και μια ανομία. Εμείς θα θέλαμε να ισχύουν οι νόμοι. Τι ισχύει σε κάθε περίπτωση και να εφαρμόζεται. Δεν ζητάμε κάτι παράλογο. Ζητάμε λογικά πράγματα.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Και επιπλέον να προσθέσω ότι τόσο η πολιτεία, η κυβέρνηση, όσο όμως και η ΕΠΟ και η Σούπερ Λιγκ πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι ποδοσφαιριστές κάνουν ένα βήμα και ζητούν να εφαρμοστούν οι νόμοι και κυρίως να περάσει το μήνυμα  ότι το ποδόσφαιρο είναι χαρά, είναι άθλημα όπου οι φίλαθλοι πρέπει να ευχαριστιούνται απ΄ αυτό και δεν είναι ένας χώρος όπου οι παράγοντες θα εξυπηρετούν άλλου είδους συμφέροντα επιβολής και επιρροής στην πολιτική ζωή του τόπου και διεύρυνσης της δυνατότητάς τους να έχουν κέρδη μέσα από  τις επιχειρήσεις τους. Το ποδόσφαιρο πρέπει να εξυγιανθεί, είναι καθρέφτης της κοινωνίας και η αξιέπαινη προσπάθεια που κάνουν οι ποδοσφαιριστές πρέπει να συνδυαστεί με ριζικές αλλαγές σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο και α αγκαλιαστεί από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: