Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πληρώστε ή το κλείνουμε!


Η νέα διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΑΚΗ), η οποία ορίστηκε τον Ιούνιο του 2010, δίνει το παράγγελμα για την υλοποίηση του Μνημονίου στον χώρο. Με απόφασή της τιμολογούνται οι παροχές που προσφέρονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ΓΓΑ στο Ηράκλειο, προσδοκώντας έσοδα της τάξεως των 100.000 ευρώ από καταβολές των σωματείων και των αθλούμενων.

 Οι εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ είναι: το ανοικτό κολυμβητήριο και το κλειστό γήπεδο μπάσκετ και βόλεϊ στο Λίντο και το στάδιο «Ελευθερίας» στη Χανιόπορτα.

Βεβαίως, η διοίκηση του ΕΑΚΗ σημειώνει ότι τα λειτουργικά έξοδα του κέντρου είναι αρκετά υψηλά και επομένως κρίνει μονόδρομο την απόφασή της αφού πρέπει βρει πόρους για την κάλυψή τους! Η πραγματικότητα είναι διαφορετική: η πολιτεία που τη διόρισε έχει επιλέξει τον δρόμο των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων και δεν φροντίζει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της. Μάλιστα, τα προβλήματα αναμένεται να ενταθούν μετά την 7η Νοεμβρίου, όταν -σύμφωνα με τον «Καλλικράτη»- η αρμοδιότητα για όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας θα περάσει στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις του ΕΑΚΗ αθλούνται χιλιάδες παιδιά και νέοι και προπονούνται δεκάδες αθλητές, κυρίως ως μέλη αθλητικών συλλόγων – σωματείων αλλά και μεμονωμένα. Το χαράτσι για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων καθορίστηκε για όλους (από 5 ευρώ μηνιαία συνδρομή για τον απλό κόσμο, έως 100 ευρώ για σωματεία στίβου και 350 ευρώ για μία διαδρομή στην πισίνα για τα κολυμβητικά σωματεία).

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας την ανησυχία και την αγανάκτηση των αθλούμενων, των γονιών και των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων, ρωτά τους υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ή όποιον άλλο αποφάσισε η κυβέρνηση ότι είναι υπεύθυνος για τον αθλητισμό ένα μήνα μετά τον ανασχηματισμό…):

«Επειδή οι κατευθύνσεις του Μνημονίου προβλέπουν ρητά τη συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών, με αρνητικότατες συνέπειες για τον ερασιτεχνικό και μαζικό αθλητισμό

Επειδή με τον ‘Καλλικράτη’, ως εργαλείο υλοποίησης των όρων του μνημονίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταργούνται οι Αθλητικοί Οργανισμοί των ΟΤΑ, με αποτέλεσμα την κατάρρευση των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού και την αδυναμία των ΟΤΑ να συντηρήσουν στοιχειωδώς τις αθλητικές εγκαταστάσεις

Επειδή η οικονομική κατάσταση πολλών ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων παραμένει τραγική μετά και τις περικοπές των προϋπολογισμών από την κυβέρνηση

Επειδή η παραπάνω πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση αφενός μεν οδηγεί στην εκποίηση δημόσιων αθλητικών χώρων, ευνοεί την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιωτικά συμφέροντα, αφετέρου δε στη μετακύλιση του κόστους άθλησης σε αθλητές, γονείς και ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία.

Επειδή αθλητές, γονείς και σωματεία έχουν έρθει σε απόγνωση.

Ρωτούνται οι υπουργοί

Η απόφαση της νέας διοίκησης του ΕΑΚΗ ελήφθη έπειτα από οδηγίες – εντολές της κυβέρνησής στα πλαίσια της πολιτικής «μαζικού αθλητισμού – άθληση για όλους» του υπουργείου ή υπηρετεί τις εντολές του ΔΝΤ;

Θα προχωρήσει το υπουργείο στην κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του ΕΑΚΗ, ώστε να μην υλοποιηθεί η απαράδεκτη απόφαση για τιμολόγηση των παροχών που προσφέρονται στις εγκαταστάσεις του και να ανοίξουν ξανά τις πύλες τους στους αθλούμενους της περιοχής;».

Λέτε να απαντήσουν ότι ενδιαφέρονται και εργάζονται γα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και την υγεία των πολιτών, τις κοινωνικές παροχές και την πρόνοια; Αστεία πράγματα.

9/10/2010       

Τζούλιος Συναδινός

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=572867

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: