Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προέχουν τα έργα υποδομής και η στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού


03/02/2011

Δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Η.Διώτη για τους Μεσογειακούς

«Προέχουν τα έργα υποδομής και η στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού»

Κριτική για την ολιγωρία των δύο Δημοτικών Αρχών Λάρισας και Βόλου, αλλά και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο να διεκδικήσουν και να πιέσουν νωρίτερα για την κατασκευή των απαραίτητων έργων υποδομής στη Θεσσαλία, αποσυνδέοντάς τα από την τέλεση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013, άσκησε κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της στην ειδική έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας με θέμα συζήτησης «Μεσογειακοί Αγώνες», η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, καταθέτοντας συγκεκριμένη πρόταση σχετικά με το τι πρέπει να συμβεί μετά και την απώλεια της διοργάνωσης.

«Το ζητούμενο πλέον είναι τα έργα και η στήριξη του ερασιτεχνικού, του σχολικού και του κοινωνικού αθλητισμού» τόνισε η βουλευτής, προσθέτοντας ότι οι ΜΑ 2013 δεν είναι αναπτυξιακό έργο, «ούτε μεγάλο ούτε αθλητικό ούτε κοινωνικό ούτε τουριστικό, ούτε πολιτιστικό γεγονός είναι, αλλά μία φιέστα είναι που θα κράταγε μερικές μέρες, αλλά απαιτούσε υποδομές που θα τις πληρώνουμε χρόνια και μετά θα ήταν άχρηστες».

«Σύμφωνα με τη δική μας αντίληψη, αναπτυξιακό είναι κάθε έργο που παράγει τη μεγαλύτερη δυνατή ωφέλεια για την κοινωνία, μπορεί να παράξει έσοδα χωρίς να είναι επιζήμιο για το περιβάλλον ούτε μεσο- ούτε μάκροπρόθεσμα, παρά την εκμετάλλευσή του, και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Η όλη ιστορία με τους Μ.Α. θα προσέφερε σε λίγους και γνωστούς ημετέρους, σε λίγους επιτίμους φιλοξενουμένους και αξιωματούχους δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, σε μία εποχή που η χώρα, με την ευθύνη τόσο της προηγούμενης, όσο και της σημερινής κυβέρνησης, βρίσκεται υπό διάλυση. Πάλι καλά να λέμε λοιπόν που όλα δείχνουν ότι Αγώνες δε θα πραγματοποιηθούν».

Κλείνοντας την παρέμβασή της, διατύπωσε την άποψη ότι πρέπει να κατατεθεί άμεσα «ένα Στρατηγικό Σχέδιο Έργων και Δράσεων, ιεραρχημένο και κοστολογημένο το οποίο, τόσο μέσα από το ΕΣΠΑ – με επιπλέον ενίσχυση του ΠΕΠ Θεσσαλίας-, και μέσα από τα Τομεακά Προγράμματα αλλά, και από τα άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία των Δήμων, να υλοποιηθεί μέσα από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Η Πολιτεία δεν το οφείλει χαριστικά αλλά ανταποδοτικά στη Θεσσαλία να προχωρήσουν τα απαραίτητα για την περιοχή έργα. Και γιʼ αυτό, πρέπει Περιφέρεια, βουλευτές, τοπική αυτοδιοίκηση, επιστημονικοί, παραγωγικοί και κοινωνικοί φορείς όλοι μαζί, να δουλέψουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

To Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: