Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναγκαία η στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού στη Θεσσαλία


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι επαφές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, της Περιφερειακής Κίνησης «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» και του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ με τους φορείς του ερασιτεχνικού αθλητισμού της Θεσσαλίας, έπειτα από την αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. 

από τη συνάντηση με τους συλλόγους αντισφαίρησης

Εγκαινιάζοντας τη σειρά πρωτοβουλιών, με τελικό σκοπό την κατάθεση συγκεκριμένης πρότασης στη Βουλή για ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού στη Θεσσαλία, μέσω μέρους του κονδυλίου που θα διατίθετο στους Μεσογειακούς Αγώνες, η Ηρώ Διώτη συναντήθηκε με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας. Ο πρόεδρος κ. Ζήσης Γρηγορίου και τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας, έθεσαν υπ’ όψη τα κοινά προβλήματα των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων και συλλόγων των υπολοίπων αθλημάτων.

Οι οφειλόμενες τακτικές επιχορηγήσεις από την ΓΓΑ προς τα σωματεία φτάνουν τα τέσσερα χρόνια (2003-04, 2004-05, 2009-10, 2010-11 στη Γ’ κατηγορία και του έτους 2008-09), ενώ υπάρχουν και συγκεκριμένες προτάσεις για διεκδίκηση υποδομών στο ν. Λάρισας. Εδώ και πολλά χρόνια δεν ικανοποιείται το αίτημα για τη βελτίωση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, αλλά και η πρόταση όλων των ΕΠΣ της Θεσσαλίας για κατασκευή γηπέδων για τις ομάδες υποδομής (ένα σε κάθε πρωτεύουσα των 4 νομών).

Επίσης έγινε συνάντηση με τους προέδρους του Αθλητικού Συλλόγου Αντισφαίρισης Λάρισας και του Ομίλου Αντισφαίρισης Νίκαιας Λάρισας κκ. Απ. Μπαλάφα και Δ. Κάφφε, καθώς και τον προπονητή και υπεύθυνο Δημ. Σχέσεων του Λαρισαϊκού Ομίλου Αντισφαίρισης κ. Κ. Γκουγκουστάμο, με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοί τους. Τονίσθηκε η ανάγκη βελτίωσης των εγκαταστάσεων αντισφαίρισης δίπλα από το νέο γήπεδο της ΑΕΛ και ο υπαρκτός κίνδυνος ακόμη και να χαθεί το Πανελλαδικό Πρωτάθλημα τένις junior που διοργανώνεται εδώ και μία 4ετία από τους συλλόγους αντισφαίρισης που δραστηριοποιούνται σε Λάρισα και Ελασσόνα, εξαιτίας των προβλημάτων στις υποδομές.

στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο μεγάλο πρόβλημα που προέκυψε από την ημέρα της έναρξης εργασιών του ΑΕΛ FC ARENA, οπότε και γκρεμίστηκε το πλήρως εξοπλισμένο τενιστικό κέντρο που λειτουργούσε παραπλεύρως και στη θέση του, παρά τις δεσμεύσεις για κατασκευή ενός ισοδύναμου κέντρου από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, δημιουργήθηκαν απλά 12 τερέν, εκ των οποίων οι τενιστικοί φορείς έχουν δικαίωμα χρήσης μόνο των 8.

Η Ηρώ Διώτη εξέφρασε τον προβληματισμό της για τις περικοπές που γίνονται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση στον αθλητισμό, για το γεγονός ότι στο λογαριασμό του υπουργείου Πολιτισμού δεν ορίζονται πλέον οι δαπάνες ενίσχυσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ούτε οι τακτικές επιχορηγήσεις σε αθλητικές ομοσπονδίες και αθλητικά σωματεία (κωδ. 2570, 2571), ούτε οι επιχορηγήσεις σε εθνικά γυμναστήρια για τις δαπάνες λειτουργίας τους (κωδ. 2482).

Όπως τόνισε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ «ενάντια στην κυβερνητική λογική που θέλει έναν αθλητισμό κομμένο και ραμμένο στο Μνημόνιο, της προκλητικής συσσώρευσης στα χέρια λίγων, του τζόγου, της πελατειακής παθογένειας, του ντόπινγκ και της βίας, επιμένουμε ότι τα 126 εκατ. ευρώ που εξοικονομήθηκαν από την αφαίρεση των αγώνων, πρέπει να διατεθούν για τη στήριξη του τοπικού ερασιτεχνικού αθλητισμού και τις κοινωνικές υποδομές της Θεσσαλίας, για την επαναλειτουργία των αθλητικών τάξεων των σχολείων που έκλεισαν, για τους σχολικούς αγώνες που καταργήθηκαν».

Τζούλιος Συναδινός

http://avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=600365

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: