Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η ΑΕΚ συμπαραστέκεται στους απεργούς μετανάστες


Ανοιχτό ψήφισμα αλληλεγγύης για τους απεργούς μετανάστες

της πρωτοβουλίας 3 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και 41 μελών της ερασιτεχνικής ΑΕΚ

μέλη του ΔΣ της ερασιτεχνικής ΑΕΚ στο μέγαρο Υπατία

Ο αγώνας των 300 μεταναστών που κάνουν απεργία πείνας για το δικαίωμα στην προσωπική αξιοπρέπεια, στην εργασία και στο να ορίζουν την ίδια τη ζωή τους, μας συγκινεί ιδιαίτερα, ως μέλη της ΑΕΚ, αφού εγείρει μνήμες που παραπέμπουν στη διαδρομή των ξεριζωμένων ιδρυτών του αθλητικού σωματείου μας, της ΑΕΚ και χιλιάδων άλλων συμπατριωτών μας:

Ανοιχτό ψήφισμα αλληλεγγύης για τους απεργούς μετανάστες της πρωτοβουλίας 3 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και 41 μελών της ερασιτεχνικής ΑΕΚ

Πρόσφυγες κυνηγημένοι και ξεριζωμένοι εξ αιτίας των πολέμων και των εθνικών εκκαθαρίσεων, αργότερα μετανάστες με την ελπίδα να επιβιώσουν, να ξεφύγουν από τη φτώχεια ή τις κοινωνικές και πολιτικές διώξεις, έγιναν κι αυτοί θύματα μιας άγριας εκμετάλλευσης, πάνω στην οποία χτίστηκε ο σημερινός πλούτος των λεγόμενων «ανεπτυγμένων» χωρών.

Μετά από τόσες δεκαετίες, κι όμως: ενώνουν τόσα, εμάς τα παιδιά και τα εγγόνια των προσφύγων που ίδρυσαν την ΑΕΚ με τους 300 μαχόμενους απεργούς πείνας, που βιώνουν τις τραγικές συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Στερούνται τα στοιχειώδη νομιμοποιητικά έγγραφα, όχι με δική τους ευθύνη αλλά λόγω της συνθήκης «Δουβλίνο 2», με αποτέλεσμα είτε να βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, είτε να στερούνται τα βασικότερα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι είναι μακρόχρονα εργαζόμενοι στη χώρα και τους κατακλέβουν τα ένσημα εργασίας. Συμβάλλουν εξίσου στη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών μας ταμείων. Οι μετανάστες που ζουν στη χώρα μας αποτέλεσαν και αποτελούν – όπως και οι «δικοί» μας στο παρελθόν-, έναν από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους στηρίχθηκε η όποια ανάπτυξή της.

Ως μέλη του σωματείου ΑΕΚ, ενός σωματείου που εκφράζει ανθρώπους οι οποίοι στο παρελθόν έχουν υποστεί τα πάνδεινα, και ιστορικά είναι μπολιασμένο με την ευαισθησία σε θέματα πανανθρώπινης αλληλεγγύης, δικαιοσύνης, ειρήνης και δημοκρατίας, εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των μεταναστών – απεργών πείνας. Έναν αγώνα για αξιοπρεπή ζωή και για το αυτονόητο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων, της εργασίας κάτω από ανθρώπινους όρους, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η στοιχειώδης κοινωνική δικαιοσύνη επιβάλλει να παρθούν άμεσα μέτρα προς αυτή τη κατεύθυνση. Τα μέλη του Δ.Σ. και μέλη της ερασιτεχνικής ΑΕΚ:

Τσόγκας Θανάσης (μέλος Δ.Σ.), Μανουσάκης Χαρίδημος (μέλος Δ.Σ.), Συναδινός Ιούλιος (μέλος Δ.Σ.), Πιλάλης Χρήστος (έφορος σκακιού), Σκευοφύλαξ Παναγιώτης, Γάσσιας Γιώργος, Καρατσαλος Γιώργος, Αγγελίδης Χρήστος, Φορμόζη Μαρία, Κυριακίδης Ηλίας, Πούλος Δημήτρης, Τσιρογλου Ηλίας, Γώγου Βασιλική, Παπαδόπουλος Στέφανος, Βλαχόπουλος Θανάσης, Κελίδης Γιώργος, Βαρσαμάς Θοδωρής, Κωνσταντινίδης Κώστας, Χρονόπουλος Δόθωρος, Πεππε Λύντα, Σταθάκος Νίκος, Καβούνης Στράτος, Τριχιας Θανάσης, Κυριακόπουλος Ιάσωνας, Σβίγκου Ράνια, Καλότος Θόδωρος, Λεμωνιάς Χρήστος, Μπαδόγιαννη Δανάη, Σίμος Γιάννης, Κοκκινάκης Μανώλης, Χηνας Κυριάκος, Τσίρμπας Άρης, Γαλανός Γ., Κατρακαζης Γιάννης, Πιλαλης Βαγγέλης, Καλύβη Μαίρη, Τόλιος Διομήδης, Γώγος Νίκος, Δημόπουλος Γιώργος, Αναστασιάδης Χάρης, Σαρρής Μανώλης.

http://avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=603234

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: