Μετάβαση στο περιεχόμενο

Για την απόφαση υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου


Βόλος 28/7/2011

ΔΗΛΩΣΗ

Του περιφερειακού συμβούλου  και επικεφαλής της παράταξης

«ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ»

ΠΟΥΛΑΚΗ ΚΩΣΤΑ

Για  την απόφαση υποβιβασμού του Ολυμπιακού Βόλου

 Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Super League, για την τιμωρία και τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου εγείρει ερωτηματικά και δεν ικανοποιεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Η κοινή λογική λέει ότι όσες ομάδες έχουν εμπλακεί σε παράνομες δραστηριότητες και χειραγώγηση αγώνων με στόχο, είτε το παράνομο οικονομικό όφελος, είτε το βαθμολογικό όφελος, θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες που προβλέπει το διεθνές και ελληνικό αθλητικό δίκαιο. Όμως όταν υπάρχει «στήσιμο» αγώνα όλοι γνωρίζουμε ότι αυτό σημαίνει την εμπλοκή και άλλων ομάδων, την εμπλοκή παραγόντων, διαιτητών και ποδοσφαιριστών. Επομένως η εφαρμογή του ποινικού και πειθαρχικού δικαίου δεν μπορεί να αρχίζει και να τελειώνει μόνο σε 1-2 ομάδες, αλλά πρέπει να επεκταθεί και στα μεγάλα «κεφάλια», τις μεγάλες ΠΑΕ και στα πιο ηχηρά ονόματα της ποδοσφαιρικής και πολιτικο-οικονομικής πιάτσας. Το να χτυπάμε τους λιγότερο δυνατούς, για να καλύψουμε τους ισχυρούς, ούτε την βρωμιά του ποδοσφαίρου αντιμετωπίζει ούτε την ηθική ικανοποίηση των φιλάθλων που αναζητούν την κάθαρση πετυχαίνει.

Δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες ότι με την τιμωρία 1-2 ομάδων λύνεται πραγματικά το πρόβλημα της ύπαρξης μαφίας στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αυτό το έργο το έχουμε ξανά δει κατά καιρούς χωρίς να έρθει η κάθαρση στο ποδόσφαιρο. Για να συμβεί αυτό απαιτούνται σοβαρές θεσμικές αλλαγές που να θίγουν την σαθρή διοικητική και οικονομική βάση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Είμαστε υπέρ ενός Ολυμπιακού Βόλου καθαρού, απελευθερωμένου από υπόδικους «σωτήρες», που θα αγωνίζεται μέσα σε ένα καθαρό και αξιόπιστο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, όπου οι φίλαθλοι θα χαίρονται τους ποδοσφαιρικούς αγώνες και δεν θα συνδέουν τις επιτυχίες της ομάδας τους με νονούς της νύχτας και «παράγοντες» του ποδοσφαίρου που έχουν γράψει ιστορία στην «βρωμιά» των ελληνικών πρωταθλημάτων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: