Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποσπάσεις των αναπληρωτών Καθηγητών Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως Ομοσπονδιακών Προπονητών


12.10.2012

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό

Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

 

Θέμα: «Αποσπάσεις των αναπληρωτών  Καθηγητών Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως Ομοσπονδιακών Προπονητών»

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 885 Τ.Β 18.07.2010 άρθρο 1 παρ. 2, σε υπαλλήλους του δημόσιου τομέα παρέχονται διευκολύνσεις στη χορήγηση αδειών απουσίας από την υπηρεσία τους για συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αθλητικούς αγώνες, καθώς και για την μετακίνηση,  απόσπαση ή μετάθεσή τους σε υπηρεσία, ώστε να διευκολύνεται η αθλητική τους δραστηριότητα.

Σύμφωνα με το άρθρο 75 παρ. 6 του Ν.3057/2002 «στις περιπτώσεις των μονίμων εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11), οι αποσπάσεις τους ως Ομοσπονδιακών Προπονητών  γίνονται με απόφαση της Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και των Υφυπουργών Πολιτισμού & Τουρισμού και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για τους προπονητές Ε.Α.ΟΜ., ΑμεΑ και Ε.Ο.Α. Κωφών (Κ.Υ.Α)».

Στις αντίστοιχες περιπτώσεις αναπληρωτών δεν προβλέπεται κάτι ανάλογο, ενώ παράλληλα ισχύει η ποινή – τιμωρία των δύο ετών σε περίπτωση μη αποδοχής της τοποθέτησής τους σε σχολική μονάδα.

Επειδή ο αθλητισμός είναι ένα πολυλειτουργικό κοινωνικό φαινόμενο και  η Πολιτεία οφείλει να παρέχει στις Αθλητικές Ομοσπονδίες ουσιαστική οικονομική, οργανωτική και επιστημονική υποστήριξη του επιτελικού ρόλου  για την ανάπτυξη των αθλημάτων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.     Σε ποιες ενέργειες θα προβεί, προκειμένου και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί να έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους μόνιμους, για την  διευκόλυνση του έργου των εθνικών ομάδων και των σχολείων;

2.       Προτίθεται, σε περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα απόσπασης ή μετακίνησης την τρέχουσα σχολική χρονιά, να μην αφαιρείται το δικαίωμα υποβολής αίτησης για αναπληρωτή τα επόμενα δύο χρόνια;

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Κριτσωτάκης, Τάσος Κουράκης, Παναγιώτα Δριτσέλη, Γιάννης Αμανατίδης, Τζένη Βαμβακά, Μαρία Διακάκη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: