Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πολιτική δίωξη από το ΟΑΚΑ και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού για «συμμετοχή σε τηλεοπτική εκπομπή χωρίς άδεια» ! Ο μνημονιακός φασισμός άρχισε να εφαρμόζεται !


10/12/2012

Η δίωξη της κυρίας Ελένης Αυλωνίτου εγκαινιάζει τον κύκλο των πολιτικών διώξεων του Υπουργείου 

Επίκαιρη ερώτηση Τ.Κουράκη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

  Μετά την τελευταία πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ως συνέχεια του νέου Μεσοπρόθεσμου, ο υπουργός καλεί με εγκύκλιό του  τους διευθυντές και προέδρους των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, να συντάξουν λίστα «προγραφών» εκπαιδευτικών προς αργία ή και απόλυση. Η λίστα θα περιλαμβάνει και όσους εκκρεμεί σε βάρος τους ή έχει διαταχθεί ΕΔΕ, άσχετα από το τελικό αποτέλεσμα. Επιβάλλεται δηλαδή ποινή a priori κουρελιάζοντας τη δημοκρατική και συνταγματικά κατοχυρωμένη Αρχή του Τεκμηρίου Αθωότητας, που ίσχυε απ’ την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης σε όλα δημοκρατικά Συντάγματα. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργού Αναφορά και στη συνέχεια ΕΔΕ και αυτόματη, «αυτοδίκαιη» αργία, μπορούν να προκαλέσουν τα παραπτώματα: της χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπούς ή ανάξιας για υπάλληλο διαγωγής εντός ή εκτός υπηρεσίας, της εξαιρετικώς σοβαρής απείθειας, της αδικαιολόγητης αποχής απ’ την εκτέλεση των καθηκόντων, κλπ. Αρκεί  δηλαδή μια αναφορά ενός πολίτη, Διευθυντή, Προϊσταμένου, κατά τη γνώμη των οποίων ο υπάλληλος φέρθηκε αναξιοπρεπώς ή επέδειξε απείθεια ή είχε ανάρμοστη συμπεριφορά, για να τεθεί σε αργία!!!

   Δυστυχώς αυτή η κατάπτυστη εγκύκλιος άρχισε την εφαρμογή της στους εργαζόμενους του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με την πολιτική δίωξη της κ. Ελένης Αυλωνίτου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου  Γαλατσίου. Συγκεκριμένα από τον περασμένο Νοέμβρη εκκρεμούσε κλήση στο πειθαρχικό του ΟΑΚΑ της κ. Ελένης Αυλωνίτου με το αιτιολογικό ότι “συμμετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή χωρίς την άδεια του ΔΣ ΟΑΚΑ” κατά την οποία αναφέρθηκε σε ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου που είχε υποβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην απάντηση που εδόθη από τον αρμόδιο υπουργό. Η  κ.Ελένη  Αυλωνίτου είχε μιλήσει για τον ντόπινγκ και παλιότερα, μαζί με τον ευρωβουλευτή Νίκο Χουντή στα πλαίσια συνέντευξης τύπου που έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Για όσα είπε, ως ερευνήτρια, αλλά και ως πολιτικό στέλεχος στη συνέντευξη τύπου τότε, αλλά και αργότερα σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου εγκαλούσε την τότε αθλητική ηγεσία για την απροθυμία της να απαντήσει σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που είχαμε καταθέσει, υπέστη πρωτοφανείς συμπεριφορές. Την περασμένη εβδομάδα   απειλήθηκε από το ΔΣ ΟΑΚΑ ότι θα τεθεί σε αργία, σύμφωνα με το νέο νόμο. Απειλείται επειδή εξέφρασε πολιτικό λόγο μη αρεστό στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός μάλιστα ότι οι διατάξεις του  ν.4093/2012 δεν προβλέπουν αργία για δίωξη με τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Εκδιώκεται γιατί έκανε δημόσια κριτική σε υπουργούς και η δίωξη της αυτή δείχνει την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης για καθιέρωση πολιτικών διώξεων που με εργαλείο τις ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου θα ολοκληρώνονται ταχύτατα.

  Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1.    Θα σταματήσει τώρα η πολιτική δίωξη της κ.Ελένης Αυλωνίτου;

2.    Θα ανακληθεί έστω και τώρα η εγκύκλιος που ζητά προγραφές εκπαιδευτικών;

Ο ερωτών βουλευτής

Τάσος Κουράκης

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: