Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνάντηση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ)


Στα πλαίσια των επαφών του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με τους φορείς του ποδοσφαίρου, έγινε συνάντηση με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών. Σε αυτή συμμετείχαν από πλευράς ΠΣΑΠ ο πρόεδρος Κώστας Πούλιος, ο ταμίας Σάκης Δημόπουλος και από τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ο συντονιστής του Αθλητικού Τμήματος και μέλος της ΠΣΕ Τζούλιος Συναδινός και το μέλος της γραμματείας του Τμήματος Νίκος Μάλλιαρης.

 Στη συζήτηση τέθηκαν τα θέματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι επιπτώσεις της κρίσης και των ασκούμενων πολιτικών σε αυτό και τα προβλήματα στις σχέσεις εργασίας των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών με τις ΠΑΕ (μισθολογικά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά κλπ).

 Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ανέπτυξαν τις θέσεις του κόμματος για την εξυγίανση και ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παρουσίασαν το σκεπτικό της πρόσφατης νομοθετικής τροπολογίας, που ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ κατέθεσε χθες στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία πρέπει να επιτρέπεται η συμμετοχή των ποδοσφαιρικών σωματείων στα πρωταθλήματα, χωρίς να υποχρεώνονται σε μετατροπή τους σε Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρείες και ταυτόχρονα να κατοχυρώνεται και να επιβάλλεται η τήρηση όλων των φορολογικών και συμβατικών υποχρεώσεων των ομάδων προς τους εργαζόμενους ποδοσφαιριστές, προπονητές κλπ.

 Επιπλέον έγινε σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, θεωρώντας ότι οι ποδοσφαιριστές αποτελούν τους βασικούς συντελεστές του αθλήματος, υποστηρίζει το δικαίωμά τους να έχουν αποφασιστική συμμετοχή στη συνδιαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου του αθλήματος, σε οποιαδήποτε διαρθρωτική αλλαγή τους αφορά  και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

 Από τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ζητήθηκε η γόνιμη και συχνή επαφή με τον ΠΣΑΠ,  για τη προβολή και εδραίωση ενός διαφορετικού και κοινωνικά χρήσιμου  ποδοσφαιρικού μοντέλου, απαλλαγμένου από τις παθογένειες που το βαρύνουν.

 14/12/2012                                                                                     Το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: