Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ακατάσχετη υποσχεσιολογία κι εμπαιγμός από τον Υφυπουργό Γ. Ιωαννίδη στον ερασιτεχνικό αθλητισμό


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

του  Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Με ακατάσχετη υποσχεσιολογία και εμπαιγμό ο Υφυπουργός Αθλητισμού προσπαθεί να κουκουλώσει τις επιπτώσεις από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών στον ερασιτεχνικό αθλητισμό

 Τρία χρόνια τώρα το ίδιο κόλπο από τρόικα και συγκυβέρνηση. Ότι  κάνουν με τους μισθούς και τις συντάξεις έτσι έκαναν και με τον αθλητισμό. Ανακοίνωσαν αρχικά τεράστιες περικοπές στη χρηματοδότηση των Ομοσπονδιών ύψους 70-80% και μετά έκαναν κάποια προσθήκη για να καταλήξει η περικοπή στο 30-40% σε σχέση με το 2012 και να φανούν μεγαλόψυχοι ο Υφυπουργός και ο Πρωθυπουργός!

Δυστυχώς, από την ακατάσχετη υποσχεσιολογία αποδεικνύεται η αδυναμία σχεδιασμού για τον ελληνικό αθλητισμό υπό τις παρούσες μνημονιακές πολιτικές, των οποίων ο Υφυπουργός Αθλητισμού παρά την επίκληση της αγάπης του προς τον αθλητισμό, είναι ο καλύτερος εκφραστής.

 Βεβαίως, η σχετική υπόσχεση στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου για επιπλέον χρηματοδότηση των αθλητικών ομοσπονδιών με 11 εκατ. ευρώ, βρήκε τους κυρίους Καπράλο της ΕΟΕ και Σεβαστή του ΣΕΓΑΣ, ο καθένας για δικούς του λόγους, να πανηγυρίζουν και να εξυμνούν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για την φιλευσπλαχνία του. Η παροιμία «κράτα με να σε κρατώ…» ταιριάζει απόλυτα.

Το γεγονός ότι από τα 5000 ερασιτεχνικά σωματεία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υφυπουργού, θα επιχορηγούνται πλέον μόνο τα 300-400 με κάποια άγνωστα «αναπτυξιακά» κριτήρια, φαίνεται ότι δεν τους απασχολεί αρκεί να συντηρηθούν στις ομοσπονδίες τους.

Οι απολύσεις, που ήδη άρχισαν σε κάποιες ομοσπονδίες, βασική απαίτηση της τρόικα, όπως και η κατάργηση των επιχορηγήσεων και η συρρίκνωση των αθλητικών φορέων και της ΓΓΑ, είναι προ των πυλών.

 Εν κατακλείδι

Η κοροϊδία από όσους προβάλλονται ως «άνθρωποι του αθλητισμού» αλλά έχουν υπογράψει όλα τα μνημόνια που καταστρέφουν τον αθλητισμό δεν έχει τελειωμό. Μην το παίζουν και σωτήρες, οι αθλούμενοι και οι φίλαθλοι καταλαβαίνουν, τους έχουν πάρει χαμπάρι.

1-3-2013                                                                                                   Το Αθλητικό Τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: