Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταβίβαση ή παραχώρηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου, αρμοδιότητας του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στο Δήμο Πειραιά, για τις ανάγκες του ερασιτεχνικού αθλητισμού της περιοχής


22.03.2013

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: Μεταβίβαση ή παραχώρηση του ποδοσφαιρικού γηπέδου, αρμοδιότητας του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) στο Δήμο Πειραιά, για τις ανάγκες του ερασιτεχνικού αθλητισμού της περιοχής.

Στην περιοχή πέριξ του σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και εντός των ορίων του Δήμου Πειραιά, υπάρχουν βοηθητικές αθλητικές εγκαταστάσεις μεταξύ των οποίων και γήπεδο ποδοσφαίρου κανονικών διαστάσεων με συνθετικό χλοοτάπητα. Το γήπεδο αυτό χρησιμοποιείται από ερασιτεχνικά σωματεία της περιοχής και εξυπηρετεί τις ανάγκες διεξαγωγής των πρωταθλημάτων της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά(ΕΠΣΠ).

Το συγκεκριμένο γήπεδο έχει καταστεί επικίνδυνο και έχει ανάγκη συντήρησης, λόγω των φθορών που έχει υποστεί ο αγωνιστικός χώρος, ενώ  από τον προϋπολογισμό τόσο του ΣΕΦ όσο και τις ΓΓΑ δεν έχουν προβλεφθεί κονδύλια για το σκοπό αυτό . Ως εκ τούτου τόσο η διοίκηση του ΣΕΦ, όσο  και η ΕΠΣΠ αδυνατούν  να καλύψουν τις δαπάνες συντήρησης.

Η ΕΠΣΠ, με επανειλημμένες παραστάσεις και πολλαπλά αιτήματα προς κάθε κατεύθυνση, έχει ζητήσει να παραχωρηθεί το γήπεδο ποδοσφαίρου στον Δήμο Πειραιά, προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή και να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του ερασιτεχνικού αθλητισμού και των σωματείων του Πειραιά. Σημειωτέον,  ότι στα διοικητικά όρια του Δήμου Πειραιά, δεν υπάρχει άλλο γήπεδο κανονικών διαστάσεων για χρήση από τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Επειδή στο Δήμο Πειραιά, από τους μεγαλύτερους στη χώρα, δραστηριοποιούνται δεκάδες ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου με χιλιάδες αθλούμενους.

Επειδή οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις δεν επαρκούν

Επειδή το γήπεδο στον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ  είναι το μοναδικό και αναγκαίο για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΠ

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Προτίθεστε να προβείτε  στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε το ποδοσφαιρικό γήπεδο του ΣΕΦ να μεταβιβαστεί ή παραχωρηθεί στο Δήμο Πειραιά για τις ανάγκες του ερασιτεχνικού αθλητισμού της περιοχής;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ευγενία (Τζένη) Βαμβακά

Θοδωρής Δρίτσας

Παναγιώτης Λαφαζάνης

Γιάννης Αμανατίδης

Παναγιώτα Δριτσέλη

Μαρία Κανελλοπούλου

Τάσος Κουράκης

Γιώργος Πάντζας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: