Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΛΑΡΙΣΑΣ: Η ΩΡΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΕΦΤΑΣΕ


30.03.2013

Η ΩΡΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΕΦΤΑΣΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ΛΑΡΙΣΑΣ

 Στις αρχές του φθινοπώρου, σε συνέχεια των επαφών των βουλευτών του νομού μας (Ηρώ Διώτη, Δημήτρης Γελαλής), κλιμάκιο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ από Αθήνα, μαζί με τοπικά στελέχη του Αθλητικού Τμήματος, πραγματοποίησαν έναν κύκλο επαφών με τους εργαζομένους του ΕΑΚ Λάρισας, με διοικήσεις πρωτοβάθμιων σωματείων, αλλά και με διοικήσεις ενώσεων διαφόρων αθλημάτων (χρηστών των εγκαταστάσεων του ΕΑΚ). Ο κοινός παρονομαστής όλων των επισημάνσεων ήταν οι περικοπές στους προϋπολογισμούς των ΕΑΚ, αλλά και των επιμέρους αθλητικών Ομοσπονδιών.

Οι περικοπές συνδέονται με την πιστή εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής στον χώρο του αθλητισμού. Αυτό εκφράζεται με ελλείψεις προσωπικού, μείωση των επιχορηγήσεων (60% σε σχέση με το ’11), εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων τα οποία οδηγούν  σε τεράστια αδιέξοδα όλο τον κόσμο του αθλητισμού (αθλητές, γονείς, εργαζόμενους, προπονητές, διαιτητές, διοικητικούς παράγοντες, φιλάθλους κ.α.), καθώς και τους νέους και τις νέες εκτός γηπέδων, με ότι συνεπάγεται αυτό από άποψη κινδύνων. Εννοούμε τους κινδύνους που προκύπτουν από την έλλειψη αθλητικής δραστηριότητας, όπως η φυγή στα ναρκωτικά, η εφηβική κατάθλιψη, η παχυσαρκία, ο ατομικισμός κ.α.

Η πρόσφατη παραίτηση τριών μελών της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚ Λάρισας και η επώνυμη καταγγελία-διαμαρτυρία τους για την οικονομική κατάσταση, έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη βάσιμη ανησυχία μας για την κατάσταση στο ΕΑΚ Λάρισας.

Οι μνημονιακές πολιτικές δε θα αντιμετωπιστούν για πολύ ακόμη με προσωπικές πολιτικές πελατειακού χαρακτήρα από την κυβερνητική τοπική αυτοδιοίκηση. Δε θα αντιμετωπιστούν ούτε με αυτοθυσία, προσωπική έκπτωση αξιοπρέπειας και αξιών των ανθρώπων που υπηρετούν τον αθλητισμό. Θα αντιμετωπιστούν μόνο με την οριστική ανατροπή και κατάργησή τους. Προσπαθούν να μετατρέψουν τον αθλητισμό από κοινωνικό αγαθό, σε αθλητισμό για αυτούς που έχουν ακόμη να πληρώσουν.

Η ΩΡΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, προσανατολισμένης στις σύγχρονες ανάγκες του κοινωνικού ανθρώπου, μακριά από την εκμετάλλευση και την εξίσωση του αθλητισμού με προϊόν, ΕΦΤΑΣΕ.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας ετοιμάζεται να πάρει πρωτοβουλίες παρουσίασης των βασικών θέσεών του για τον αθλητισμό, με τη συμμετοχή των φορέων και των ανθρώπων του αθλητισμού της περιοχής μας, ώστε αυτές να εμπλουτιστούν, να γίνουν κτήμα και πλαίσιο διεκδίκησης, για μία άλλη διακυβέρνηση και στον αθλητισμό.

 Αθλητικό Τμήμα

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: