Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟ


31/7/2013

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ,

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 

Θέμα: «Μέγα σκάνδαλο στην ΕΠΟ με την κάρτα υγείας ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών»

Την 22-9-2005, η τότε διοίκηση της Ε.Π.Ο. υπέγραψε σύμβαση με την OPEDEK. A.E. για τη δημιουργία κέντρου συστήματος παρακολούθησης της Υγείας των ποδοσφαιριστών Αθλητών, προκειμένου οι αγωνιζόμενοι να έχουν Κάρτα Υγείας Ερασιτέχνη Ποδοσφαιριστή, χωρίς να υπάρχει ΘΕΣΜΙΚΟ πλαίσιο για την λειτουργία των Ιατρικών Κέντρων της Ε.Π.Ο. Το ΘΕΣΜΙΚΟ πλαίσιο δημιουργήθηκε το 2009 και η Ε.Π.Ο. μπορούσε μέσω ανώνυμης εταιρίας να κάνει έναρξη για τη λειτουργία κέντρου προληπτικής εξέτασης των ποδοσφαιριστών. Η OPEDEK A.E. απορροφήθηκε από την  PC SYSTEMS, με την οποία η Ε.Π.Ο. υπέγραψε καινούργια σύμβαση την 19-2-2010.

Το κεντρικό σύστημα θα έπρεπε να βρίσκεται στην ΕΠΟ, και τα περιφερειακά συστήματα ένα σε κάθε μία από τις 53 Ε.Π.Σ. Με αυτό τον τρόπο κάθε ένας από τους 250.000 αθλητές της ΕΠΟ θα έπρεπε κάθε χρόνο να κάνει συγκεκριμένο αριθμό εξετάσεων, προκειμένου να εκδοθεί η «ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΛΗΤΗ». Τα δεδομένα θα συλλέγονταν, θα καταχωρούνταν στο κεντρικό σύστημα της ΕΠΟ μέσω των περιφερειακών ΕΠΣ.

Δυστυχώς από όλα αυτά δεν έγινε τίποτα και αυτό οδήγησε στο να υπάρξει καταγγελία του Προέδρου της Ε.Π.Ο. κ. Γ. Σαρρή στις εργασίες της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων (Ε.Π.Σ.) μελών της Ε.Π.Ο. την 28-06-2013, μεταξύ των  άλλων είπε: <<…Αποδείχθηκε στη πράξη, η μεγαλύτερη, ιστορική παγίδα στην οποία έπεσε η Ομοσπονδία. Τα νούμερα που χάθηκαν και είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολο να ανευρεθούν ποτέ, ζαλίζουν, όταν τα αναφέρει κάποιος. 13.000.000€…Το ίδιο ακριβώς, θα πράξει και με όσους ευθύνονται για την υπόθεση, είτε αυτό αρέσει, είτε όχι>>.

Επειδή εμμέσως πλην σαφώς, με την ομιλία του ο σημερινός Πρόεδρος της Ε.Π.Ο., αφήνει να εννοηθεί ότι κάποιοι ευθύνονται για την υπόθεση αυτή, αφήνει να εννοηθεί ότι δεν ήταν και τόσο αθώες οι συμβάσεις αυτές και κάποιοι πρέπει να πληρώσουν.

Επειδή η υπόθεση αυτή για τη χώρα μας έχει διεθνώς αρνητικό αντίκτυπο, διότι η Ε.Π.Ο. επιχορηγήθηκε από την ΟΥΕΦΑ με το ποσό του 1.000.000€.

 Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

  • Σε τι ενέργειες έχουν προβεί μετά και τις καταγγελίες του προέδρου της ΕΠΟ ώστε να διαλευκανθεί το συγκεκριμένο μεγάλο σκάνδαλο;
  • Έχουν δώσει το φάκελο στις Υπηρεσίες του ΣΔΟΕ ώστε να ελέγξουν: α) την Ε.Π.Ο., β)τις  53 Ε.Π.Σ. μέλη της Ε.Π.Ο και γ) την εταιρεία PC SYSTEMS; Σε ποία φάση βρίσκονται οι έρευνες των Οικονομικών Εισαγγελέων; Πότε αναμένονται τα πορίσματα τους;
  • Οι Οικονομικοί  Εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ έχουν εκδώσει πόρισμα για τις καταγγελίες; Ποια είναι το Πορίσματα του ΣΔΟΕ;
  • Τι μέτρα ελήφθησαν προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον, που διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα και εκθέτουν τη χώρα διεθνώς;

 Οι ερωτώντες βουλευτές

Πετράκος Αθανάσιος, Κουράκης Αναστάσιος, 

Δριτσέλη Παναγιώτα,   Πάντζας Γεώργιος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: