Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συναντήσεις του Αθλητικού Τμήματος ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με σωματεία μπάσκετ-βόλεϊ


ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Συναντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με σωματεία μπάσκετ-βόλεϊ

 Τα προβλήματα που απασχολούν τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία του ν. Λάρισας απασχόλησαν τη συνάντηση που πραγματοποίησε με την Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλίας και εκπροσώπους σωματείων μπάσκετ και βόλεϊ, το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων, σε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση που έγινε την περασμένη Κυριακή 15/12 στο ξενοδοχείο Διόνυσος.

Οι εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων έθεσαν ως σημαντικό το ζήτημα της (μη) χρηματοδότησής τους από την Πολιτεία, που μεταξύ άλλων έχει ως αποτέλεσμα οι γηπεδικές εγκαταστάσεις να είναι στην πλειοψηφία τους παραμελημένες και χωρίς θέρμανση. Τέθηκε ακόμη το θέμα ύπαρξης ακαδημιών από πλευράς Τοπικής Αυτοδιοίκηση, το οποίο δημιουργεί προβλήματα στα σωματεία από πλευράς αθλητικών εγκαταστάσεων τα οποία μπορούν και τα ίδια να χρησιμοποιήσουν, καθώς και θέματα οργάνωσης των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΘ. Κοινή συνισταμένη όλων των παρισταμένων ήταν ότι όλα τα ανωτέρω πηγάζουν από την έλλειψη πολιτικής βούλησης για την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων, που οδηγούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό σε μαρασμό και διάλυση.

Οι εκπρόσωποι του Τμήματος Φ.Α. και Αθλητισμού σημείωσαν ότι το θέμα του αθλητισμού πρέπει να αντιμετωπίζεται «ως ένα ενιαίο κοινωνικό-δημοκρατικό σύστημα», και παρουσίασαν τις απόψεις και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για ένα ριζικά διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης του αθλητισμού, τόσο του σχολικού όσο και του μαζικού αθλητισμού –που αφορά κυρίως την Τ.Α.-, καθώς και του ερασιτεχνικού/σωματειακού αθλητισμού.

«Ο αγώνας αυτός, για ριζική ανατροπή αυτής της σαθρής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, με υπαιτιότητα των κυβερνήσεων διαχρονικά, δεν μπορεί να κερδηθεί χωρίς τη βοήθεια των σωματείων, των ίδιων των ανθρώπων που εκπροσωπούν το υγιές κομμάτι του  αθλητισμού» σημείωσαν στο πλαίσιο της συνάντησης οι εκπρόσωποι του Τμήματος Φ.Α. και Αθλητισμού, και συμπλήρωσαν: «Σε κάθε περίπτωση, απόψεις και θέσεις που συμβάλλουν στην καλύτερη επεξεργασία και επικαιροποίηση του αθλητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, θα ληφθούν υπόψη».

Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, αφού ολοκληρώσει τις επικείμενες επαφές του και με τα ποδοσφαιρικά και στιβικά σωματεία, θα προχωρήσει σε κεντρική εκδήλωση παρουσίασης των αναλυτικών θέσεων του κόμματος, ενός προγράμματος που τοποθετεί στο κέντρο της προσοχής τον αθλούμενο και τον αθλητή και στοχεύει στην ανάδειξη των κοινωνικά θετικών λειτουργιών του αθλητισμού.  Αυτό που με έμφαση λέμε “ο αθλητισμό κοινωνικό αγαθό –  αθλητισμός με ίσες ευκαιρίες για όλους”.

 

18-12-2013                                                                                                                                          Τμήμα Φ.Α. & Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: