Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνάντηση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών


Ελληνικη Ομοσπονδια Αθλητισμου ΚΩΦΩΝ - Athens, Greece

Δελτίο τύπου

Συνάντηση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ

με την Ελληνική Ομοσπονδία Αθλητισμού Κωφών

Αντιπροσωπεία του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, με τα μέλη της Γραμματείας Σωτήρη Μωραϊτη και Γιώργο Γάσια,  συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών στα γραφεία της.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας ενημέρωσαν για τα συγκεκριμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσο αφορά την ελλιπή θεσμική κατοχύρωση των ολυμπιακών αγώνων των κωφών στην αθλητική νομοθεσία της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, ενώ οι νομοθετικές ελλείψεις -πάντα εκ των υστέρων- καλύπτονται με υπουργικές εγκυκλίους, στον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο 4115/2013 (άρθρο 38) και πάλι ξεχάσθηκε η ρητή αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα των κωφών, όπως ακριβώς προβλέπεται στους νόμους και τις διατάξεις που αναφέρονται στα άτομα με αναπηρίες και στους παραολυμπιονίκες. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία συγχύσεων και αμφισβητήσεων. 

Η ανάγκη νομοθετικής πλήρους κατοχύρωσης των Αθλητών – κωφών είναι προφανής, αλλά δεν αντιμετωπίζεται από την εκάστοτε αθλητική ηγεσία με την δέουσα σοβαρότητα.

Επιπλέον, συζητήθηκαν οι καθημερινές τρομακτικές δυσχέρειες που αντιμετωπίζει η ομοσπονδία στις δραστηριότητές της και στη διοργάνωση των αθλητικών συναντήσεων λόγω της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης αλλά και το ζήτημα των συγχωνεύσεων των ομοσπονδιών.

Από τη πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τονίσθηκε η πλήρης κατεδάφιση που υφίσταται το αθλητικό οικοδόμημα και ιδίως η ΓΓΑ, η οργανωμένη απαξίωση δημόσιων αθλητικών εγκαταστάσεων, δομών και ανθρώπινου δυναμικού, συνεπώς οι όποιες δίκαιες ρυθμίσεις και τα όποια δίκαια αιτήματα θα πρέπει πρώτα να στοχεύσουν στην ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί έμπρακτα στο πλάι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αθλητισμού Κωφών, με συνεχή υποστήριξη και συνεργασία σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο, με πρωτοβουλίες  και στο Κοινοβουλευτικό επίπεδο. Ο αθλητισμός των κωφών, όπως και των υπολοίπων ανθρώπων με αναπηρίες, βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο των ιεραρχήσεων του ΣΥΡΙΖΑ στο κυβερνητικό του Πρόγραμμα για τη ριζική μεταρρύθμιση της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού στη χώρα. 

19-12-2013                                                                                                     Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: