Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, υποβιβάζει τον εαυτό του σε σχολιαστή της πραγματικότητας “καρφώνοντας” τους θεσμικούς του συνεργάτες


03/04/2014

Ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, υποβιβάζει τον εαυτό του σε σχολιαστή της πραγματικότητας “καρφώνοντας” τους θεσμικούς του συνεργάτες

 

Σε απάντηση των εξαγγελόμενων αντιδράσεων των Αθλητικών Ομοσπονδιών απέναντι στην υποχρηματοδότησή τους, ο αρμόδιος Υφυπουργός κος Ανδριανός,  υποβιβάζει τον εαυτό του σε σχολιαστή μιας πραγματικότητας την οποία περιγράφει αλλά δεν αντιμετωπίζει θεσμικά.

Ο κος Ανδριανός, αφού καταγγέλλει πως οι Ομοσπονδίες γνώριζαν για την υποχρηματοδότηση πολλούς μήνες πριν την ψήφιση του Κρατικού προϋπολογισμού (χωρίς να αντιδράσουν), αφού καταγγέλλει επίσης “πολλούς Προέδρους Ομοσπονδιών” οι οποίοι ζητούν “να εξεταστούν τα προβλήματα με το πλεονάζον προσωπικό” και παράλληλα “αρνούνται να εντάξουν τους υπαλλήλους τους στο ενιαίο μισθολόγιο, κάποιους από τους οποίους μάλιστα τους έχουν προσλάβει εκτός ΑΣΕΠ, σε αντίθεση με τα προβλεπόμενα από τον νόμο 2725/99”, ομολογεί την ανυπαρξία θεσμικού ελέγχου από τον Φορέα του οποίου ο ίδιος προΐσταται πολιτικά, τόσο τυπικά με τη μη διεξαγωγή πλήρους διαχειριστικού ελέγχου στις Ομοσπονδίες, όσο και ουσιαστικά καθώς ομολογεί επίσης πως “οι γονείς αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους τις αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών τους, όπως και πολλοί πρωταθλητές μας τις συμμετοχές τους στις διεθνείς διοργανώσεις”.

Ακολούθως, ο κος Υφυπουργός προσβάλει τη νοημοσύνη όσων εμπλέκονται με την αθλητική πραγματικότητα, κομπάζοντας πως έχει τη “βούληση για την προάσπιση του κοινωνικού αγαθού του αθλητισμού και την έμπρακτη διασφάλισή του για όλους τους Έλληνες”. Αναφέρεται στην “κατοχύρωση των προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, την επιχορήγηση των αθλητικών σωματείων” αλλά και σε “έργα επισκευής και συντήρησης που υλοποιούνται”.

Η στάση του κου Υφυπουργού, είναι υποκριτική, επικίνδυνη και ανεύθυνη, καθώς κρύβει πίσω από μεγαλοστομίες, τις ελλείψεις και την πολιτική ανυπαρξία της δικομματικής Κυβέρνησης η οποία οδήγησε στη διάλυση του -όποιου- αθλητικού οικοδομήματος.

Ο αθλητισμός στη χώρα μας, στερείται πόρων, χώρων, σχεδιασμού, κοινωνικών προτεραιοτήτων, οργάνωσης και διαφάνειας. Απουσιάζει πλήρως η πολιτική βούληση, καθώς για τα περισσότερα από τα προβλήματα, αρκούν θεσμικές λύσεις και πρωτοβουλίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει τη βούληση, τη γνώση και τη διάθεση να ανατρέψει συνολικά το σκηνικό και στον αθλητισμό.

Έχει πλήρες πρόγραμμα για το σκοπό αυτό και θα το εφαρμόσει μαζί με τον κόσμο του Αθλητισμού και την κοινωνία.

Ανάγκη της εποχής είναι η ανατροπή της Κυβέρνησης και της πολιτικής της  και η οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας, των πολλών, σε όλους τους τομείς.

Το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: