Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχετικά με το άρθρο 81 για το γήπεδο της ΑΕΚ στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για το ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας – Θεσσαλονίκης


02/06/2014

Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ

σχετικά με το άρθρο 81 για το γήπεδο της ΑΕΚ στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για το ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας – Θεσσαλονίκης

 

Στο πλαίσιο της πάγιας θέσης του ΣΥΡΙΖΑ, που αναπτύχθηκε και προεκλογικά, υπέρ της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ, με συγκεκριμένους όρους που θα διασφαλίζουν την ομαλή ένταξή του στη λειτουργία της πόλης και τη προστασία του περιβάλλοντος, μετά από απόφαση της ΕΚΚΕ Αθλητισμού και του Τμ. Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν επίσημες συναντήσεις αντιπροσωπειών του κόμματος με φορείς, μεταξύ των οποίων και η ΑΕΚ, όπως εξάλλου ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή.

  Στις συναντήσεις αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τα παρακάτω ζητήματα:

1)     Προστασία και  θωράκιση του δασικού χαρακτήρα  του άλσους

2)     Το ισοζύγιο έκτασης άλσους που παραχωρείται στην ΑΕΚ, πέραν αυτού που της ανήκει,  να αντιστοιχηθεί με εξαγορά ισόποσης έκτασης από την πλευρά της ΑΕΚ εντός Νέας Φιλαδέλφειας, η οποία να χαρακτηρισθεί ως κοινόχρηστη έκταση πρασίνου ή άλσος.

3)     Να υποδειχθούν χώροι ιδιοκτησίας του δήμου  για κατασκευή πάρκινγκ 250 θέσεων,  με έξοδα της ΑΕΚ, με τον Δήμο να διατηρεί την ιδιοκτησία και την χρήση τους.

4)     Να υπάρξει πρόβλεψη ώστε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να εξυπηρετούν την Νέα Φιλαδέλφεια και τη πρόσβαση στο γήπεδο.

Η πλευρά της ΑΕΚ αποδέχτηκε τις προτάσεις που έθεσε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και παρέδωσε την εγκεκριμένη από την ΓΓΑ άδεια λειτουργικότητας του γηπέδου και τα επίσημα σχέδια, με βάσει τα οποία το ύψος του γηπέδου μειώνεται.

Επίσης, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε το θέμα της διασφάλισης των έννομων συμφερόντων της ερασιτεχνικής ΑΕΚ.

Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει τις σχετικές νομοθετικές  τροπολογίες στα πλαίσια της συζήτησης που θα διεξαχθεί στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας – Θεσσαλονίκης.

Διευκρινίζουμε ωστόσο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει ολόκληρο το νομοσχέδιο για το Ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας – Θεσσαλονίκης, πλην του άρθρου 81 που αναφέρεται στο γήπεδο της ΑΕΚ, εφόσον γίνουν δεκτές οι τροπολογίες του που θα καταθέσει με βάση τις παραπάνω προτάσεις του.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: