Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και των αθλητών που διαμένουν στον αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά


14/07/2014

Ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και των αθλητών που διαμένουν στον αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά

Οι εργαζόμενοι και οι αθλητές που διαμένουν στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα των απολύσεων και των εξώσεων λόγω των κυβερνητικών σχεδίων για το ξεπούλημα της ευρύτερης περιοχής του Ελληνικού. Ο μοναδικός χώρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά, οι εγκαταστάσεις που κόστισαν εκατομμύρια ευρώ στον ελληνικό λαό και έδωσαν την δυνατότητα συστηματικής άθλησης και αναψυχής για δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, αλλά και κέντρο της αγωνιστικής δραστηριότητας δεκάδων αθλητικών σωματείων και προετοιμασίας των εθνικών ομάδων, απειλείται με εξαφάνιση.

Στο πλαίσιο των ενεργειών του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αποτραπεί η λεηλασία των εγκαταστάσεων και η ιδιωτικοποίηση της περιοχής και το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά να συνεχίσει τη λειτουργία του, το Τμήμα Αθλητισμού,  εκπροσωπούμενο από τους Ιούλιο Συναδινό, Γιάννη Δρίβα, Γιώργο Κατραχούρα και οι αρμόδιοι βουλευτές από την ΕΚΕΕ Αθλητισμού, Γιώργος Πάντζας και Ελένη Αυλωνίτου, δέχθηκαν στη Βουλή αντιπροσωπεία των αθλητών, των προπονητών και των εργαζόμενων, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στα ΕΑΚ, Χατζηαντωνίου Μηνάς, η γ.γ. Καραγιάννη Ζηνοβία, η πρωταθλήτρια Αθανασία Πέρρα, οι προπονητές Βάσω Παναγιωτοπούλου και Κασσωτάκης Ελευθέριος.

Στον ΣΥΡΙΖΑ παραδόθηκε κείμενο διαμαρτυρίας για την πολιτική παραχώρησης του δημόσιου χώρου του Αγίου Κοσμά και την επιχειρούμενη έξωση των αθλητών, που υπογράφεται από δεκάδες αθλητές, από γνωστούς Ολυμπιονίκες, από καταξιωμένους προπονητές «εργάτες» του ελληνικού αθλητισμού.

Από τη πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά εκφράστηκε η αμέριστη συμπαράσταση προς τους εργαζόμενους και τους αθλητές και η πλήρης αντίθεση του κόμματος στα σχέδια εκποίησης της περιοχής. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν συμφωνεί με την διάλυση του Αθλητικού Κέντρου, αλλά αντιθέτως είναι υπέρ της διατήρησής του και του δημόσιου χαρακτήρα του, με πλήρη ανασχεδιασμό του χώρου και των υπηρεσιών που προσφέρει, ώστε να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο διεθνών προδιαγραφών για την εξυπηρέτηση τόσο του αθλητισμού για όλους, του σωματειακού αθλητισμού, όσο και των αναγκών των Εθνικών ομάδων της χώρας και του «υψηλού» αθλητισμού». Το ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά επιπρόσθετα, είναι δυνατό να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και να αποτελέσει διεθνές κέντρο προετοιμασίας αθλητικών ομάδων από όλο τον κόσμο.

Η διάσωση του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά, της περιοχής του Ελληνικού και του παράκτιου μετώπου, είναι υπόθεση ενός ευρύτερου κοινωνικού κινήματος, στο οποίο μπορούν να συμβάλλουν όλοι οι αθλητές, προπονητές κι εργαζόμενοι, και υπόθεση της μεγάλης πολιτικής ανατροπής που θα ακυρώσει τα μνημόνια και τα αποτελέσματά τους.

Το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: