Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επίσκεψη του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ)


03/09/2014

Επίσκεψη του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ)

 

Το Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας την ουσιαστική συζήτηση και τη επαφή με τους ανθρώπους του αθλητισμού, επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ).
Οι ελάχιστοι εναπομείναντες εργαζόμενοι, παρά την συστηματική απαξίωση του φορέα τους, εξακολουθούν να υπερασπίζονται την ποιότητα της δουλειάς τους και συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ελληνικό αθλητισμό. Διαπιστώσαμε όμως για μια ακόμα φορά πως η εγκατάλειψη και η απαξίωση από την Κυβέρνηση, είναι η μόνη σταθερά της “Αθλητικής Πολιτικής”. Μια υπηρεσία που δεν έχει καν Διευθυντή, που έχει συμπυκνώσει στο ελάχιστο τα λειτουργικά της έξοδα με παράλληλη ελαχιστοποίηση της δυνατότητας να παρέχει υπηρεσίες, αντί να αξιοποιείται προς όφελος Ομοσπονδιών και Συλλόγων, αναγκάζεται να βιώνει την υποβάθμιση, τη στιγμή μάλιστα που στον χώρο του ΟΑΚΑ στεγάζονται με την άδεια της Διοίκησης, ιδιωτικές επιχειρήσεις που προσφέρουν παρόμοιες υπηρεσίες.

Το ηθικό ζήτημα που προκύπτει, όσο και η στρατηγική επιλογή της υποβάθμισης του αθλητισμού της χώρας, είναι τα πάγια χαρακτηριστικά της πολιτικής της συγκυβέρνησης.

Η εικόνα της υποστελέχωσης, της μη συντήρησης του κτιρίου και της μη ανανέωσης του εξοπλισμού, πρέπει να αλλάξει άμεσα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπιζόμενος τον αθλητισμό ως κοινωνικό αγαθό, έχει σχεδιάσει την αναβάθμιση του ερευνητικού Φορέα και την ένταξή του σε ένα πανελλαδικό σχέδιο για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Υπερασπιζόμαστε με συνέπεια την επιλογή μας αυτή και καλούμε όλους τους αθλούμενους και τις συλλογικότητες, να συνεργαστούν για την αποτροπή της θανάτωσης όσων Υπηρεσιών έχουν επιβιώσει και αγωνίζονται να είναι χρήσιμες και αποτελεσματικές.

Το Γραφείο Τύπου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: