Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ουσιαστικός διάλογος του Αθλητικού Τμήματος ΣΥΡΙΖΑ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προπονητών Αθλημάτων


ΠΟΠΑ

6-10-2014

Δελτίο τύπου

Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής ΣΥΡΙΖΑ

Ουσιαστικός διάλογος του Αθλητικού Τμήματος ΣΥΡΙΖΑ

με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προπονητών Αθλημάτων

 

Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών Αθλημάτων (ΠΟΠΑ), αποτελούμενη από τους Αθανάσιο Βιλλιώτη (Πρόεδρο), Δημήτρη Στεφανίδη (Γενικό Γραμματέα) και Γεώργιο Αραχωβίτη (Οργ. Γραμματέα) επισκέφθηκε τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και συναντήθηκε με το Τμήμα Αθλητισμού του κόμματος.

Συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού, η ευθύνη της πολιτείας και των αθλητικών ομοσπονδιών για την ουσιαστική αναγνώριση του επαγγέλματος του προπονητή, το δικαίωμα στην εργασία με ασφάλιση και συνταξιοδότηση και η ανάγκη δημιουργίας ενιαίου κανονισμού προπονητών αθλημάτων.

Από το Αθλητικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ δηλώθηκε στους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προπονητών η πολιτική βούληση για βαθιές τομές εκδημοκρατισμού του αθλητικού μοντέλου, διαφάνειας στη διαχείριση των οικονομικών πόρων και ανάδειξης του ρόλου του ανθρώπινου δυναμικού. Οι εκπρόσωποι του Αθλητικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ ανάπτυξαν τους βασικούς άξονες του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την σχεδιασμένη και ορθολογική ανάπτυξη του αθλητικού συστήματος, για τη στήριξη του αθλητικού σωματείου, για την ανάπτυξη του «Αθλητισμού για Όλους» και για το ρόλο της σχολικής φυσικής αγωγής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα της διαδικασίας πιστοποίησης και εξασφάλισης της άδειας άσκησης του επαγγέλματος των προπονητών. Ο ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο πλαίσιο που προετοιμάζει και αφορά το αθλητικό σύστημα στο σύνολό του, θα κατοχυρώσει θεσμικά την εργασία στον αθλητισμό με σεβασμό στα ασφαλιστικά, μισθολογικά κι εργασιακά δικαιώματα. Θα θεσπίσει μητρώο προπονητών για όλα τα αθλήματα σε συνεργασία με τις Εθνικές Αθλητικές Ομοσπονδίες και τους οικείους συνδέσμους προπονητών. Θα προχωρήσει σε μέτρα αναβάθμισης του ανθρώπινου δυναμικού και των στελεχών του αθλητισμού, ενίσχυσης της έρευνας και τεχνολογίας, με ιδιαίτερη έμφαση στον αθλητισμό για όλους και στη φυσική αγωγή στην εκπαίδευση. Θα αναδειχθεί ο ρόλος των ΤΕΦΑΑ και του ΕΚΑΕ αναβαθμίζοντας ουσιαστικά το ρόλο του παιδαγωγού, του προπονητή και του επιστήμονα στον αθλητισμό.

6-10-2014                                        Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: