Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Αθλητισμός – Δημοκρατία – Διαφάνεια» – Ημερίδα για τον αθλητισμό του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας


Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2014

Ημερίδα για τον αθλητισμό πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας

(Αναδημοσίευση από το blog:  www. veriotis.gr)

Το Αθλητικό Τμήμα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, με επικεφαλής τον Γρηγόρη Γεωργιάδη, πραγματοποίησε χθες το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Αιγές Μέλαθρον» ημερίδα με θέμα «Το παρόν και το αύριο του Ελληνικού Αθλητισμού». Οι εισηγητές κ.κ. Ιούλιος Συναδινός μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής του Αθλητικού Τμήματος, Γιάννης Δρίβας υπεύθυνος υποδομών και Τάσος Πανταζίδης μέλος της Γραμματείας του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέπτυξαν τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς και τους πυλώνες που θα στηρίξει…

Τον αθλητισμό ως κοινωνική δραστηριότητα παρουσίασε ο κ. Συναδινός, που κρατάει την κοινωνία δεμένη και συμβάλλει στην τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχική υγεία. Ανέφερε τους τομείς του αθλητισμού που «χτύπησε» η κρίση, όπως τον οικονομικό τομέα, τις υποδομές, το ανθρώπινο δυναμικό και τις διοικητικές δομές, ενώ στη συνέχεια ανέλυσε τους πυλώνες που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως το Σωματείο, την τοπική αυτοδιοίκηση, τη φυσική αγωγή στην εκπαίδευση αλλά και στις ειδικές κατηγορίες ανθρώπων με αναπηρία κτλ.Έκανε λόγο επίσης για την έλλειψη δημοκρατίας στον αθλητισμό, τόσο στο μοίρασμα των πόρων και των αρμοδιοτήτων, όσο και στις θητείες των προέδρων και στη φορολόγηση του επαγγελματικού αθλητισμού. Πρότεινε μάλιστα τη φορολόγηση της τάξεως του 4% με 5% στις μεγάλες μεταγραφές αθλητών και τη διάθεση του ποσού στα Σωματεία, από όπου ξεκίνησε άλλωστε ο αθλητής. «Το ποσό από τη φορολόγηση θα φτάνει να καλύψει τις ανάγκες όλων των Σωματείων. Θα πρόκειται ουσιαστικά για μια ανταποδοτική πολιτική, καθώς τα Σωματεία είναι αυτά που προετοιμάζουν τον αθλητή που αργότερα μοσχοπουλιέται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Συναδινός.

Ο κ. Πανταζίδης με τη σειρά του θέλησε να γίνει κατανοητή η πολιτική βούληση του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει τα πάντα και να μην καλύψει τίποτα. «Ο αθλητισμός έχει κομβική σημασία για την υγεία και την παιδεία και είναι βασικό εργαλείο για την οικοδόμηση μιας κουλτούρας δράσης και κοινωνικοποίησης», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στους πυλώνες του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τον αθλητισμό. Δημοκρατία – Διαφάνεια – Αντιμετώπιση του αθλητισμού ως κοινωνικό και όχι μόνο ως εμπορικό αγαθό.

Ο κ. Γκατζίδης Θεόδωρος, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, ανέφερε κάποια ποσοστά που προκύπτουν από την εκμηδένιση του σχολικού και του σωματειακού – ερασιτεχνικού αθλητισμού, όπως π.χ.
– παιδιά 12 έως 18 χρονών μένουν ακίνητα για μεγάλα χρονικά διαστήματα, στον Η/Υ, στην τηλεόραση κτλ.
– από τα 100 παιδιά
τα 55 με 60 δεν αθλούνται καθόλου
τα 30 με 35 αθλούνται περιστασιακά
μόλις 10 με 15 ελληνόπουλα προπονούνται πιο συστηματικά.
Ποσοστά τρομακτικά που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, προκαλούν ψυχοπλακωτικές ασθένειες.

Στο τέλος της ημερίδας, πολίτες και μέλη σωματείων έκαναν τις δικές τους τοποθετήσεις επί του θέματος αλλά και τις ερωτήσεις τους στους εισηγητές.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Τεληγιαννίδης και Χειμώνας, ο αντιδήμαρχος Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Νίκος Μωυσιάδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αγγελίνας, Αθανασόπουλος, Μπέκης και πολλοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: