Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παρουσιάστηκε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον αθλητισμό στη Θεσσαλονίκη


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 7

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αθλητισμό παρουσίασε σε πολυπληθές κοινό φίλων, μελών και ανθρώπων από όλους τους φορείς του αθλητισμού, η Επιτροπή Αθλητισμού Θεσσαλονίκης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Βασικοί εισηγητές ήταν οι:

-Ιούλιος Συναδινός, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής του Αθλητικού Τμήματος, με θέμα «Το Κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον Αθλητισμό».

-Τάσος Πανταζίδης, μέλος της Γραμματείας του Αθλητικού Τμήματος με θέμα «Αθλητισμός – Δημοκρατία – Διαφάνεια»

-Δημήτριος Ακριτίδης, μέλος Συντονιστικού του Τμήματος Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με θέμα «Μαζικός Αθλητισμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

-Γιάννης Παπαϊωάννου, μέλος Γραμματείας Αθλητικού Τμήματος με θέμα «Το μνημόνιο και οι επιπτώσεις του στον Αθλητισμό».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 5
Οι εισηγητές παρουσίασαν τους βασικούς άξονες του προγράμματος, τις βασικές θεσμικές μεταρρυθμίσεις, την αναδιανεμητική πολιτική των πόρων για τον αθλητισμό, οργανωτικές και διοικητικές πλευρές του αθλητικού μοντέλου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων αναπτύχθηκε διάλογος με δημιουργικές παρεμβάσεις από τους παρεβρισκόμενους, δίνοντας στην εκδήλωση το χαρακτήρα πραγματικής διαβούλευσης. Ιδιαίτερη κριτική έγινε στο Προσχέδιο Αθλητικού Νόμου που παρουσίασε η κυβέρνηση, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει από τη πρώτη στιγμή απορρίψει, χαρακτηρίζοντάς το καταστροφικό για τον αθλητισμό.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 6
Τέθηκαν ερωτήσεις για την ουσία και το είδος του αθλητικού κινήματος όπως το δρομολογεί το Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ και δόθηκαν απαντήσεις από τους εισηγητές.

Στην εκδήλωση παρέστησαν παράγοντες του Αθλητισμού, όπως ο πρώην ΓΓΑ Γιώργος Λυσσαρίδης, ο τέως ομοσπονδιακός προπονητής στίβου Πλούταρχος Σαρασλανίδης, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρώην πρόεδρος του ΑΣ Άρης και πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής Χάρης Παπαγεωργίου, οι προπονητές ποδοσφαίρου Δημήτρης Παπαδόπουλος, Νίκος Ποντίκης, και μπάσκετ Νίκος Αμπατζάς, καθηγητές, γυμναστές, αθλητές, αθλητικοί παράγοντες, γονείς και άνθρωποι από διάφορους φορείς του Αθλητισμού.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 8

Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των αθλημάτων, από το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ, τη χειροσφαίριση, την ενόργανη γυμναστική, τη κολύμβηση, την επιτραπέζια αντισφαίριση και το μπάντμιντον, τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τον αθλητισμό ατόμων με αναπηρία, εκπρόσωποι της διαιτησίας, εκπαιδευτικοί από τα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, καθώς κι εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας «Supporters direct» που προωθείται από την UEFA.

Παρόντες ήταν ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Χρήστος Ζησάκος, Ελεάνα Οικονομίδου, ο συντονιστής της Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Σαμανίδης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: