Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συναντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις Ομοσπονδίες Διαιτητών των ομαδικών αθλημάτων


ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

12/12/2014

Συναντήσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τις Ομοσπονδίες Διαιτητών των ομαδικών αθλημάτων

Το Τμήμα Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε μια σειρά επαφών με τους φορείς διαιτησίας των ομαδικών αθλημάτων (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο). Στις συναντήσεις με τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών και των Συνδέσμων παρέστησαν  ο συντονιστής του Τμήματος Ιούλιος Συναδινός και τα μέλη του Τάσος Πανταζίδης και Γιώργος Γάσιας.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο ζήτημα της βίας στους αθλητικούς χώρους: τονίστηκαν οι πολιτικές ευθύνες των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, που ενώ δείχνουν όψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον όταν οξύνονται τα περιστατικά βίας, δεν έχουν την απαραίτητη πολιτική βούληση για την λήψη ριζικών μέτρων καταπολέμησής της, όσο και οι ευθύνες διοικητικών παραγόντων που τροφοδοτούν τον κύκλο της αντιπαράθεσης.

Όπως αναδείχτηκε από τις συζητήσεις, εκτός του ζητήματος της βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, τα προβλήματα στον χώρο των διαιτητών είναι ποικίλα. Στα οικονομικά θέματα εντάσσονται η καταβαράθρωση των επιχορηγήσεων από τη Γ.Γ.Α., οι καθυστερήσεις και διαγραφές οφειλομένων, οι μειώσεις αποζημιώσεων και οδοιπορικών, οι υποχρεωτικές συνδρομές υπέρ των οικείων Ομοσπονδιών.

Στα θεσμικά ζητήματα προέκυψαν, η απογύμνωση αρμοδιοτήτων σχετικά με την αξιολόγηση, την εκπαίδευση και ενημέρωση των διαιτητών. Έγινε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με τις αρμοδιότητες και ρόλους  των φορέων της διαιτησίας  σε σχέση με τις αντίστοιχες των αθλητικών Ομοσπονδιών. Γενικότερα τονίστηκε η συστηματική υποβάθμιση της ιδιότητας των διαιτητών που αντανακλάται στην εν πολλοίς καχύποπτη εικόνα που δημιουργείται στο αθλητικό κοινό.

Από τη πλευρά του Τμήματος ανακοινώθηκε η πάγια αρχή του ΣΥΡΙΖΑ που αναδεικνύει τον ρόλο όλων των άμεσα εμπλεκομένων με τον αθλητισμό, κομβικό κομμάτι των οποίων είναι και οι διαιτητές, ώστε μέσα από την δημοκρατική αναβάθμιση του χώρου να παραμεριστούν εκείνες οι δυνάμεις που επενδύουν στον αυταρχισμό, την αναξιοκρατία, την ιδιοτέλεια και τις πελατειακές σχέσεις.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πρόκειται να θεσπίσει ένα εναλλακτικό μοντέλο αθλητισμού που θα δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη, αποτελεσματική και χωρίς εξωθεσμικές παρεμβάσεις λειτουργία της διαιτησίας.

Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: