Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τα μέτρα προστασίας για τους 194 πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής που εργάζονται στο κολυμβητικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας


petroypolh-episkepsi-sto-kolymbhthrio-4

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:

1. Πολιτισμού & Αθλητισμού

2. Παιδείας & Θρησκευμάτων

Θέμα: «Μέτρα προστασίας για τους 194 πτυχιούχους Φυσικής Αγωγής που εργάζονται στο κολυμβητικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων»

Η πρόσφατη πανδημία λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού έχει δημιουργήσει μια σειρά από παράπλευρα προβλήματα, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Μια τέτοια περίπτωση συνιστά και η διακοπή του προγράμματος εκμάθησης της κολύμβησης για τις μαθήτριες και τους μαθητές της τρίτης δημοτικού.
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με την υπ.αρ. πρ 34987/Δ5/9.3.20 ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, την απαγόρευση της μετάβασης των μαθητών/τριών του δημοτικού προς τα κολυμβητήρια, γεγονός που επέφερε τη διακοπή της λειτουργίας του προγράμματος εκμάθησης κολύμβησης.

Να σημειωθεί ότι, μόλις τρεις ημέρες πριν, στις 6.3.2020, η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ζήτησε την ανανέωση των συμβάσεων των εργαζομένων που διδάσκουν στο πρόγραμμα για να πραγματοποιηθεί και το τρίτο μέρος του προγράμματος.

Η εκμάθηση κολύμβησης, η οποία εντάσσεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα  της Φυσικής Αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από το 2015-2016, είναι ένα πρόγραμμα το οποίο έτυχε μεγάλης αποδοχής από την εκπαιδευτική κοινότητα  και την ελληνική κοινωνία.

Για την υλοποίηση του προγράμματος προσλαμβάνονται πτυχιούχοι της Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι διδάσκουν στα κολυμβητήρια κατά τον χρόνο εφαρμογής του προγράμματος. Οι συγκεκριμένοι πτυχιούχοι αμείβονται μέσω της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (η  οποία είναι ο φορέας σύναψης των συμβάσεων, βάσει του εγκεκριμένου πρωτοκόλλου συνεργασίας Υ.ΠΑΙ.Θ- Γ.Γ.Α – Κ.Ο.Ε.), έπειτα από την πρόσληψή τους, η οποία διεξάγεται με την κείμενη νομοθεσία μετά από πρόσκληση ενδιαφέροντος σε πτυχιούχους Φ.Α. με ειδικότητες υγρού στίβου, για την διάρκεια του σχολικού έτους.

Με την διακοπή λειτουργίας του προγράμματος, λόγω των γνωστών περιορισμών για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, οι πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής που εργάζονται στο πρόγραμμα, δεν μπορούν να τύχουν της προστασίας των οικονομικών μέτρων που ανακοινώθηκαν, καθώς θεωρούνται εν ενεργεία εργαζόμενοι.

Ως εκ τούτου, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι εγκλωβισμένοι, μιας και θεωρούνται ενεργοί, χωρίς ωστόσο να ασκούν τις ωριαίες τους υποχρεώσεις λόγω ανωτέρας βίας.
Πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι, με βάση τα στοιχεία των προηγούμενων ετών, κατά το τρίτο τρίμηνο υλοποίησης του προγράμματος, συμμετέχουν περισσότερα σχολεία, άρα το μέγεθος του προβλήματος εστιάζεται περισσότερο στην συγκεκριμένη περίοδο.

Επειδή οι πτυχιούχοι της Φυσικής Αγωγής που εργάζονται στο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης, που εκπονείται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αντιμετωπίζουν σοβαρό οικονομικό πρόβλημα,

Ερωτάσθε:
Με ποιον τρόπο  προτίθεστε να λύσετε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Βέττα Καλλιόπη, Αβραμάκης Ελευθέριος, Αλεξιάδης Τρύφων, Ηγουμενίδης Νικόλαος, Καρασαρλίδου Φρόσω, Κασιμάτη Νίνα, Λάππας Σπύρος, Μάλαμα Κυριακή, Μαμουλάκης Χαράλαμπος, Μάρκου Κώστας, Μπουρνούς Ιωάννης, Ραγκούσης Ιωάννης, Σαντορινιός Νεκτάριος, Σκουρολιάκος Παναγιώτης, Σκούφα Μπέττυ, Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος, Ψυχογιός Γεώργιος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: