Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γ. Μπουρνούς: Ανευθυνότητα δίχως τέλος από τον κ. Αυγενάκη


ce9ccea0ce9fcea5cea1ce9dce9fcea5cea3
Δήλωση του βουλευτή Ν. Λέσβου και Τομεάρχη Αθλητισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Η τροπολογία που κατέθεσε σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού διέπεται από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την πολιτική του στον Αθλητισμό έως σήμερα.
Μια τροπολογία πρόχειρη και επικίνδυνη, ενώ, παράλληλα, όπως μας έχει συνηθίσει, επιχειρεί να αποποιηθεί κάθε πολιτικής ευθύνης.
Σε μια περίοδο που τα αθλητικά σωματεία και οι αθλητικές ομοσπονδίες έχουν υποστεί τεράστιες οικονομικές ζημιές, οι αθλητές απέχουν υποχρεωτικά από τις προπονήσεις, αθλητικά κέντρα και χώροι προπόνησης έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, αθλητικές διοργανώσεις, αναπτυξιακά πρωταθλήματα και σχολικοί αγώνες έχουν αναβληθεί ή/και ματαιωθεί, αθλητές που φοιτούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κινδυνεύουν να χάσουν τη μοριοδότηση για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Αυγενάκης προσπαθεί να μεταβιβάσει όλη την ευθύνη της επανεκκίνησης του αθλητισμού στους, ήδη βαριά πληττόμενους, αθλητικούς φορείς. Μια κίνηση που φανερώνει – όχι για πρώτη φορά- την αδυναμία του να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει λύσεις.
Ο κ. Αυγενάκης πρέπει άμεσα:
Να καθορίσει τις συνθήκες και τους όρους επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων, επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, λαμβάνοντας, επιπλέον, υπ’ όψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε αθλήματος.
Να εξασφαλίσει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις (π.χ προληπτικά τεστ για τον Covid-19 με δαπάνη του ΕΟΠΥΥ, υποχρεωτικά μέτρα απολύμανσης και υγιεινής) για την ασφάλεια και την υγεία των αθλητών, προπονητών, διαιτητών, κριτών και κάθε άλλου άμεσα εμπλεκόμενου στην διενέργεια των αθλητικών διοργανώσεων, τηρώντας τα διεθνή πρωτόκολλα που αφορούν στον αθλητισμό.
Να ενισχύσει τις αθλητικές ομοσπονδίες, προκειμένου να ανταπεξέλθουν επαρκώς στις επιπρόσθετες δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν λόγω των περιοριστικών μέτρων, αυξάνοντας την ετήσια τακτική τους επιχορήγηση, την οποία πρέπει να τους την γνωστοποιήσει άμεσα.
Να λάβει περαιτέρω και επαρκή μέτρα οικονομικής ενίσχυσης των αθλητικών σωματείων, τα οποία, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, βρίσκονται στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης με ότι αυτό συνεπάγεται για την ανάπτυξη του αθλητισμού.
Να διασφαλίσει σε συνεργασία με την αρμόδια Υπουργό Παιδείας τη μοριοδότηση των διακεκριμένων αθλητών-μαθητών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.
Καλούμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού να πράξει επιτέλους τα αυτονόητα και να σταματήσει να πετάει – για ακόμα μια φορά – τη μπάλα στην εξέδρα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: