Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με καθυστέρηση 15 χρόνων η ΝΔ ανακάλυψε ότι υπάρχει στους Θρακομακεδόνες ένα Ολυμπιακό Χωριό


olymp_horio_2

Νεφελούδης, Συναδινός, Καραμεσίνη: Με καθυστέρηση 15 χρόνων η ΝΔ ανακάλυψε ότι υπάρχει στους Θρακομακεδόνες ένα Ολυμπιακό Χωριό

Κοινή δήλωση Ανδρέα Νεφελούδη, Ιούλιου Συναδινού και Μαρίας Καραμεσίνη (τ. γενικών γραμματέων Υπ. Εργασίας και Υφυπ. Αθλητισμού και Διοικήτριας ΟΑΕΔ) για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού.

«Με καθυστέρηση δεκαπέντε χρόνων, η ΝΔ, δια του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, ανακάλυψε ότι υπάρχει στους Θρακομακεδόνες ένα Ολυμπιακό Χωριό που μεταξύ άλλων διαθέτει και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Αναρωτιόμαστε τι συνιστά μεγαλύτερη γελοιότητα:

  • η ανακοίνωση παραχώρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων από τον ΟΑΕΔ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τις επόμενες ημέρες, με ενέργειες της τωρινής κυβέρνησης, καθώς αυτή έχει ήδη υλοποιηθεί από την 24η Ιουνίου του 2019, δηλαδή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
  • ή το γεγονός ότι ανακοινώνεται ως τωρινό έργο από αυτούς που καταδίκασαν, μετά το 2004, αυτή τη δημόσια υποδομή σε πλήρη εγκατάλειψη.

Από τη θέση ευθύνης που κατείχαμε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ως γενικοί γραμματείς Εργασίας και Αθλητισμού και ως διοικήτρια του ΟΑΕΔ αντίστοιχα, ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες με υπογραφή προγραμματικής σύμβασης παραχώρησης χρήσης των εγκαταστάσεων από τον ΟΑΕΔ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αφού πρώτα εκδόθηκε και η σχετική Υπουργική Απόφαση από την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

ypografi_olympiako_horio

Ήρθαμε σε συμμετοχική διαβούλευση τόσο με τους αθλητικούς φορείς του Ολυμπιακού Χωριού, όσο και με τις αθλητικές ομοσπονδίες κλασσικού αθλητισμού (ΣΕΓΑΣ) και κολύμβησης (ΚΟΕ). Συμφωνήθηκε η ανάδειξη του αθλητικού κέντρου σε υπερτοπικό, βόρειο πόλο αθλητικής ανάπτυξης στο λεκανοπέδιο Αττικής, με εξασφάλιση της απρόσκοπτης χρήσης τόσο από τα σωματεία και τους κατοίκους, όσο και από τις ομοσπονδίες για την εξυπηρέτηση των εθνικών κλιμακίων.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μάλιστα, για το σκοπό αυτό εκπονήθηκε σχέδιο αναβάθμισης με ήπιες κατασκευαστικές παρεμβάσεις, που περιλάμβαναν αθλητικούς ξενώνες για τα μέλη των εθνικών ομάδων, δεύτερο αγωνιστικό χώρο στίβου, αποκατάσταση του κολυμβητήριου με ενεργειακή αναβάθμιση, αίθουσα εκδηλώσεων κι εξέδρα, μικρής κλίμακας διοικητήριο κλπ, συνολικού κόστους άνω των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Πέρα λοιπόν του κωμικού χαρακτήρα των ανακοινώσεω

ν του κ. Αυγενάκη και της προκλητικής κολακείας από την πλευρά της παρούσης δημοτικής αρχής, που τάχα είδε για πρώτη φορά επίσκεψη κυβερνητικού εκπροσώπου του αθλητισμού στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού, το Υφυπουργείο Αθλητισμού οφείλει να απαντήσει, επί της ουσίας:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σκοπεύει να διατηρήσει τις εγκαταστάσεις ως στρατηγικό πυλώνα του εθνικού αθλητικού σχεδιασμού, που είχε ξεκινήσει επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η θα προχωρήσει σε σαλαμοποίηση και παραχώρηση σε ιδιωτικά συμφέροντα;

Θα διατηρήσει τον δημόσιο και κοινωνικό τους χαρακτήρα χωρίς την επιβολή αντίτιμου χρήσης από τα αθλητικά σωματεία του Ολυμπιακού Χωριού, όπως είχε εξασφαλισθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

Θα υλοποιήσει τα τότε συμφωνηθέντα με τον ΣΕΓΑΣ και την ΚΟΕ, όσον αφορά στη δημιουργία κέντρου υψηλού αθλητισμού για τα αγωνίσματα τους.

Εν κατακλείδι, χάριν της ιστορικής καταγραφής, κοινοποιούμε τις φωτογραφίες από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΓΓΑ και ΟΑΕΔ στις 24 Ιουνίου 2019 και από την παρουσίασή της από εμάς σε ανοιχτή συγκέντρωση των κατοίκων, παρόντων και των Χρ. Σπίρτζη Υπουργού Ανάπτυξης και Βασίλη Σεβαστή Γεν. Γραμματέα του ΣΕΓΑΣ.

olymp_horio_1

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για να μη καθυστερήσουν δε τα έργα, μπορούμε να κοινοποιήσουμε σε κάθε ενδιαφερόμενο και τα τεχνικά σχέδια που εκπονήθηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία, λόγω της δικής του ανεπάρκειας, είμαστε σίγουροι ότι θα σπεύσει να παρουσιάσει ως δικό του κατόρθωμα το επόμενο διάστημα ο προκλητικός και αμετροεπής κ. Αυγενάκης. Οι κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού και ο ελληνικός λαός έχουν μνήμη και κρίση».

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: