Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία: Για το δεύτερο «λουκέτο» στον ελληνικό αθλητισμό


4/11/2020

Η κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας και ο υφυπουργός αθλητισμού Λ. Αυγενάκης είχαν οκτώ μήνες να προετοιμαστούν, ώστε το αναμενόμενο δεύτερο «κύμα» της πανδημίας να βρει τον ελληνικό αθλητισμό οχυρωμένο, υγειονομικά, οικονομικά και οργανωτικά.

Αντ’ αυτού ο κ. Αυγενάκης αφιέρωσε το σύνολο των δυνάμεών του στη διαπόμπευση των αθλητικών σωματείων και ομοσπονδιών, προκειμένου να τις χειραγωγήσει, οδηγώντας τον αθλητισμό, πλήρως ανέτοιμο, σε ένα δεύτερο «λουκέτο».

Από τον αποκλεισμό που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ πλήττονται κυρίως τα ερασιτεχνικά σωματεία, χιλιάδες εργαζόμενοι του αθλητισμού. Πλήττονται δηλαδή οι αθλητές, οι  προπονητές, οι γυμναστές και οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Όλοι αυτοί που προσπαθούν να ορθοποδήσουν  από την πρώτη παύση κάθε αθλητικής δραστηριότητας. Παράλληλα, χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών στερούνται τα οφέλη της άσκησης.

Εάν σήμερα πολλαπλασιάσουμε πόσες φορές ο κ. Αυγενάκης έχει υποσχεθεί το πακέτο των 12 εκατομμυρίων ευρώ, που αφορούσε στήριξη των αθλητικών σωματείων για την πρώτη φάση της πανδημίας, χωρίς βεβαίως να έχουν δει στα ταμεία τους ούτε ευρώ, τότε θα υπερβούμε τον ετήσιο προϋπολογισμό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού!

Καλούμε την κυβέρνηση  να ασχοληθεί με τη στήριξη των αθλητικών σωματείων, τη στήριξη της εργασίας, την οργανωτική και οικονομική στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να αναπτύξει προγράμματα άθλησης για όλους, με τήρηση ακόμα πιο αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Εμείς λέμε «ο αθλητισμός και η ατομική άσκηση δεν απαγορεύονται». Αλλά αντιθέτως παροτρύνονται, ενισχύονται, οργανώνονται με ευθύνη της πολιτείας, με όρους ισότητας και υγειονομικής ασφάλειας

Ζητάμε :

άμεσα να αποδοθούν τα 12 εκατομμύρια ευρώ, που έχουν υποσχεθεί από τον περασμένο Μάρτιο,  στα πρωτοβάθμια αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία.

Και επιπλέον προτείνουμε:

Να διατεθούν επιπλέον 15 εκατομμύρια ευρώ για την στήριξη όλου του αθλητισμού και ειδικότερα:

  • την κάλυψη των ληξιπρόθεσμων οφειλών, σε εφορία και τρίτους, ασφαλιστικών εισφορών, προμηθευτών αθλητικού υλικού, ένδυσης, υπόδησης κλπ.
  • την κάλυψη των οφειλών μετακίνησης, διαμονής, διατροφής ομάδων και αθλητών.
  • τους μισθούς των εργαζομένων, αθλητών, προπονητών, γυμναστών, γιατρών, φυσιοθεραπευτών και λοιπού προσωπικού.
  • την οικονομική ενίσχυση των ομοσπονδιών για την ομαλή διεκπεραίωση των εγχώριων και διεθνών υποχρεώσεων
  • την ενίσχυση των αθλητικών δομών των ΟΤΑ και την στήριξη των εργαζόμενων γυμναστών – προπονητών.
  • την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων στα γυμναστήρια για 3 τουλάχιστον μήνες
  • τη δημιουργία ενός ταμείου ανταποδοτικότητας υπέρ του ερασιτεχνικού αθλητισμού, με κεντρική διαχείριση και κατανομή 30% στις αθλητικές ομοσπονδίες, 50% στα ερασιτεχνικά σωματεία, 20%  για την ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη των αθλητών καθώς και την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: