Μετάβαση στο περιεχόμενο

Με καθυστέρηση δύο ετών δόθηκε για χρήση το νέο ταρτάν και ο υφυπουργός Αθλητισμού, αντί να ζητήσει συγγνώμη, επαίρεται


Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για Καυτανζόγλειο Στάδιο: Με καθυστέρηση δύο ετών δόθηκε για χρήση το νέο ταρτάν και ο υφυπουργός Αθλητισμού, αντί να ζητήσει συγγνώμη, επαίρεται

Με καθυστέρηση δύο ετών δόθηκε για χρήση το κεντρικό ταρτάν του Καυτανζογλείου Σταδίου Θεσσαλονίκης, ένα έργο που ξεκίνησε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρελήφθη από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη τελική του φάση κι έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από τον Οκτώβριο του 2019.

Παρόλα αυτά ο κ. Αυγενάκης, αντί να ζητήσει συγγνώμη για την καθυστέρηση, έσπευσε να θριαμβολογήσει και να οικειοποιηθεί την ολοκλήρωση ενός ακόμη αθλητικού έργου του σχεδιασμού 2015-2019 της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Είχε προηγηθεί το 2017, στο πλαίσιο του ενιαίου σχεδιασμού για την αναβάθμιση του σταδίου, η ανακατασκευή και του βοηθητικού ταρτάν, καθώς και των δυο χλοοταπήτων της εγκατάστασης.

Σήμερα, περισσότερα από 60 αθλητικά έργα της κυβερνητικής περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθούν, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα. Σε περίοδο «αθλητικού λουκέτου», ο κ. Αυγενάκης αντί να αξιοποιήσει την ευκαιρία των κλειστών σταδίων σε όλη τη χώρα και να επιταχύνει την ολοκλήρωση των έργων, ασχολήθηκε πρωτίστως με τις μηχανορραφίες στα «εκλογικά» των Ομοσπονδιών. Έτσι, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ χάθηκε η ευκαιρία να επανεκκινήσει ο αθλητισμός τουλάχιστον με καλύτερες υποδομές.

Δυο χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας πέρασαν και ο κ. Αυγενάκης δεν έχει ανακοινώσει συγκεκριμένο σχέδιο εντάξεων νέων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με προϋπολογισμούς και χρονοδιαγράμματα, ώστε να ελεγχθεί και να απολογηθεί για τα δικά του πεπραγμένα. Τα δε αθλητικά έργα του προγράμματος «Φιλόδημος» είτε απεντάχθηκαν είτε μετονομάσθηκαν σε πρόγραμμα «Τρίτσης» για να «κρυφτεί» η αφετηρία τους.

Μέχρι να συμβεί αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προσκαλεί τον κ. Αυγενάκη στα επόμενα εγκαίνια ταρτάν στίβου, στη Ναύπακτο και στις Σέρρες, καλώντας τον να αποπερατώσει όλα τα ώριμα έργα του ΣΥΡΙΖΑ και να τα παραδώσει στην αθλητική κοινωνία χωρίς καθυστερήσεις, αντίστοιχες του Καυτανζογλείου Σταδίου. Φυσικά δεν μας κάνει εντύπωση ότι για το, επίσης επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ταρτάν του σταδίου Ελευθερίας Ηρακλείου δεν υπήρξε καμιά καθυστέρηση.

Οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν ποια κυβέρνηση δημιούργησε έργο και γελούν με τα μικροπολιτικά καμώματα και τις παράτες του υφυπουργού Αθλητισμού.

21/5/2021

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: