Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κ.Ο. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΛΙΣΙΩΝ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ


Διαμαρτυρία αθλητικού συλλόγου για το χαράτσι στους αθλητές και κραυγή αγωνίας για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού

ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ Κ.Ο.ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΙΛΙΣΙΩΝ

30 Ιανουαρίου 2013

Το Δ.Σ του Ποσειδώνα Ιλισίων μετά από έκτακτη συνεδρίαση στις 16 Ιανουαρίου 2013,εκφράζει την έντονη διαφωνία του και την κατηγορηματική του αντίθεση στην από 9 Ιανουαρίου 2013 απόφαση της ΚΟΕ που επιβάλλει  χρηματική συμμετοχή ανά αθλητή και ανά αγώνισμα, στις ημερίδες και τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Κολύμβησης καθώς και την κατάργηση των αποζημιώσεων για την εκτός έδρας συμμετοχή των αθλητών στους τελικούς των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων (θέσεις 1 – 8).

Τα νέα χαράτσια έρχονται μετά από τα πρόσφατα για την έκδοση ψηφιακών δελτίων,  για την ετήσια θεώρηση των δελτίων,  για τις μεταγραφές των αθλητών οποιασδήποτε ηλικίας.

Το ΔΣ του Ποσειδώνα Ιλισίων κατανοεί πλήρως πως εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής, τα αρμόδια Υπουργεία έχουν μειώσει την επιχορήγηση προς τις ομοσπονδίες, όμως αδυνατεί να δεχτεί πως ο αθλητισμός και μάλιστα ο ερασιτεχνικός παύει να  αποτελεί δικαίωμα όλων αλλά τείνει να γίνει είδος πολυτελείας.

Θεωρεί λανθασμένη την πολιτική της ομοσπονδίας η οποία αντί να απαιτήσει από την πολιτεία να της δοθούν οι αναγκαίοι πόροι για την διεξαγωγή των διοργανώσεων, απευθύνεται και πάλι στους Συλλόγους.

Πρέπει να επισημανθεί, ότι αθλητισμός δεν είναι μόνο τα μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις. Η κολύμβηση είναι απαραίτητη γνώση και το ασφαλέστερο και πληρέστερο μέσο άθλησης για κάθε ηλικία. Συνδέεται με την παράδοση και την γεωμορφία της πατρίδας μας. Είναι μακράν το μαζικότερο άθλημα στην χώρα μας.

Το υψηλό πράγματι κόστος λειτουργίας των κολυμβητηρίων πρέπει να συσχετίζεται με τον συντριπτικά πολύ μεγαλύτερο αριθμό αθλουμένων ανά m2 από κάθε άλλο άθλημα!

Περιμέναμε ότι  ο επικεφαλής φορέας της Ελληνικής Κολύμβησης, με την δύναμη των επιτυχιών του και των  ισχυρών Ολυμπιακών αθλημάτων που εκπροσωπεί, θα ήταν πρωτοπόρος στην ενημέρωση και την συσπείρωση του Αθλητικού κόσμου, ενάντια στην καταστροφή του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Οι συνέπειες, ιδιαίτερα σε καιρό κρίσης, στην σωματική και ψυχική υγεία της νεολαίας και όχι μόνο, θα είναι ανεπανόρθωτες.

Οι Σύλλογοι δεν έχουν άλλους πόρους επιβίωσης, εκτός από τον βασικό αιμοδότη του ερασιτεχνικού αθλητισμού τους ΓΟΝΕΙΣ των αθλητών, ελάχιστους οικονομικούς παράγοντες και πλέον ανύπαρκτους λόγω κρίσης χορηγούς.

Τελικός αποδέκτης και του νέου χαρατσιού  θα είναι οι γονείς . Γονείς  που βιώνουν την οικονομική κρίση (άνεργοι – απλήρωτοι εργαζόμενοι –  εργαζόμενοι των 300 ευρώ – μικροεπαγγελματίες που αν δεν έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, προσπαθούν με νύχια και με δόντια να τις κρατήσουν ),  γονείς που προσπαθούν να αντεπεξέλθουν με μεγάλη δυσκολία, σε όλες τις καθημερινές τους υποχρεώσεις. Γονείς και αθλητές και αθλούμενοι, που  ήδη σε πολλά  κολυμβητήρια πληρώνουν καθημερινά για να καταστεί δυνατή η λειτουργία τους.

• Καλούμε σε συσπείρωση, την Κολυμβητική Ομοσπονδία μαζί με τους Συλλόγους  – μέλη της, τους Συλλόγους Προπονητών, Αθλητών, Γονέων, Κριτών, προκειμένου να πιέσουμε και να απαιτήσουμε από το αρμόδιο υπουργείο και τη ΓΓΑ να χρηματοδοτήσουν πλήρως τις εγχώριες διοργανώσεις της Ομοσπονδίας ( ημερίδες  – πρωταθλήματα Open  – κατηγοριών και προαγωνιστικών ) αλλά και να ενισχύσουν την λειτουργία των κολυμβητηρίων.

• Καλούμε την Ομοσπονδία μαζί με τα Σωματεία να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση την Πολιτεία για κολυμβητήρια, σε πλήρη λειτουργία, κυψέλες αθλητισμού για όλους και για όλα τα επίπεδα και όχι άδειες νεκρές δεξαμενές κολυμβητήρια μόνο για την θερινή περίοδο ή ευκαιρίες για εμπορική εκμετάλλευση.

Μπορείτε να υπογράψετε το παραπάνω κείμενο μέσω της ιστοσελίδας μας http://www.posidonas-ilision.gr.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: