Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου σώζει τα τρωκτικά που λεηλατούν το ποδόσφαιρο


Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ 

 

»Η διαπλεκόμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου επιβραβεύει την παρανομία και διασώζει τους επιτήδειους παράγοντες που λεηλατούν και πτωχεύουν ποδοσφαιρικές ομάδες εις βάρος του ελληνικού λαού»

 

Στη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής συζητήθηκε η τροπολογία   του ΣΥΡΙΖΑ για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου και του ΙΚΑ σε περίπτωση υποβιβασμού σε ερασιτεχνική κατηγορία και υποχρεωτικής εκκαθάρισης ΠΑΕ.

 

Όπως είναι γνωστό, μια σειρά παραγόντων και  ιδιοκτητών – μετόχων αφού λεηλάτησαν τις ΠΑΕ των οποίων ηγούντο, αξιοποιούν πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία με τις οποίες ορίζεται η υποχρεωτική πτώχευση και εκκαθάριση εντός τριών μηνών από τον υποβιβασμό της ομάδας. Αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος ώστε να εισπραχθούν οι επιδικασμένες απαιτήσεις από το Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς και ταυτόχρονα τα ερασιτεχνικά τους σωματεία να χάνουν κατ’ αντιστοιχία τους οικονομικούς πόρους που τους αναλογούν. Παράλληλα, πολλές περιπτώσεις παραγόντων εις βάρος των οποίων εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις που σχετίζονται με το οικονομικό έγκλημα, με πιο κραυγαλέα αυτή του Μ. Ψωμιάδη, ξεφεύγουν από τις ποινικές ευθύνες και την ποινική τιμωρία.

 

Ο μηχανισμός αυτός τείνει να μετατραπεί σε εργαλείο από τους επιτήδειους που λυμαίνονται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο με την ανοχή των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.   

 

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε την εκχώρηση των απαιτήσεων των χρεωκοπημένων ΠΑΕ προς το δημόσιο, ασφαλιστικούς οργανισμούς και ιδιώτες και το δικαίωμα να παρίσταται το δημόσιο ως πολιτικός ενάγων. Συγκεκριμένα :

«Σε περιπτώσεις ειδικής εκκαθάρισης Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών που δεν διαθέτουν ακίνητη ή άλλη ρευστοποιήσιμη περιουσία η οποία εξαρκεί για την εξόφληση ληξιπροθέσμων υποχρεώσεών τους προς το Δημόσιο και/η το Ι.Κ.Α, το Δημόσιο και/ή το Ι.Κ.Α δύνανται μετά από αίτηση του νομικού προσώπου, που γίνεται δεκτή με απόφαση του Υπουργού των Οικονομικών, να αποδέχεται αντί καταβολής, κατ΄ άρθρο ΑΚ464, την εκχώρηση προς αυτά απαιτήσεων του υπό ειδική εκκαθάριση νομικού προσώπου από σύμβαση ή αδικοπραξία, περιλαμβανομένης της απαίτησης ηθικής βλάβης, με μόνη προϋπόθεση αυτές να  έχουν αναγνωριστεί ή επιδικαστεί προς το ειδικά εκκαθαριζόμενο νομικό πρόσωπο με βάση τελεσίδικη ή τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις.»

«Το Δημόσιο και/η το Ι.Κ.Α. υπεισέρχονται αυτομάτως και εκ του νόμου στη θέση και τα δικαιώματα του εκχωρητή, δυνάμενα να παρίστανται και ως πολιτικώς ενάγοντες κατά των οφειλετών των εκχωρουμένων απαιτήσεων σε κάθε ποινική δίκη, σχετική με αδίκημα, από το οποίο προέρχονται οι εκχωρηθείσες απαιτήσεις,…»

Η Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, που «κόπτεται» για τη δημιουργία πλεονασματικού αποθέματος στα δημόσια οικονομικά λεηλατώντας μισθούς, συντάξεις και ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία, απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ. Αποδεικνύεται, ότι εκτός από την εξυπηρέτηση των πολιτικών της τρόικα, η διαπλεκόμενη συγκυβέρνηση συναγελάζεται και εξυπηρετεί τα »τρωκτικά» που κάνουν πάρτι στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και λεηλατούν ιστορικούς αθλητικούς συλλόγους, στερώντας από το δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς  την δυνατότητα είσπραξης πολλών εκατομμυρίων ευρώ άμεσα. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει ακόμα πιο επίμονα την προσπάθεια και τις πολιτικές, κοινοβουλευτικές και άλλες πρωτοβουλίες για το δημόσιο συμφέρον και για να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

             28/08/2013                                                                                                                                                  ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: