Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΣΥΡΙΖΑ: Η συγκυβέρνηση πτώχευσε τον αθλητισμό στην Ελλάδα


Ανακοίνωση του Tμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ και της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Αθλητισμού

Με τον Προϋπολογισμό του 2014, η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με την ευγενή στήριξη συγγενών πολιτικών δυνάμεων και μη, πτωχεύει τον Αθλητισμό. Τον παραδίδει στην ιδιωτική αγορά, με αντάλλαγμα την ίδια της την επιβίωση. Συνεχίζει και εφαρμόζει το νεοφιλελεύθερο σχεδιασμό της, κάτω από μια οπτική άγριας κερδοσκοπίας, η οποία μετατρέπει τον αθλητισμό από δημόσιο αγαθό, σε εμπορικό προϊόν για λίγους.

Η ισοπέδωση των Αθλητικών Ομοσπονδιών, των Ενώσεων και των Αθλητικών Σωματείων, η συρρίκνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τα υπό εξαφάνιση προγράμματα μαζικού αθλητισμού, η καταρράκωση του αθλητισμού στην εκπαίδευση, με την δραστική μείωση των ωρών της φυσικής αγωγής στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, η πλήρης εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων, η ισοπέδωση της ΓΓΑ με τις απολύσεις προσωπικού, η υποβάθμιση του ΕΣΚΑΝ και κατ’ επέκταση του εργαστηρίου Αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ, αποτυπώνονται με τραγικούς αριθμούς στον μαύρο για την ελληνική κοινωνία προϋπολογισμό του 2014.

Με «ευαγγέλιο» το μοντέλο με το οποίο ξεπουλήθηκε ο ΟΠΑΠ, η συγκυβέρνηση πιστή στην νεοφιλελεύθερη και μνημονιακή οδό, δρομολογεί την εκποίηση αθλητικών υποδομών για το 2014, που σήμερα φιγουράρουν ψηλά στην λίστα του ΤΑΙΠΕΔ, του μεγαλύτερου εκτροφείου διαφθοράς και διαπλοκής, που υλοποιεί το μεγαλύτερο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας που έγινε ποτέ.

Την ίδια στιγμή, το σάπιο σύστημα του επαγγελματικού αθλητισμού το οποίο επιβιώνει αυθαιρετώντας, εξακολουθεί και απομυζά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τον πλούτο του ελληνικού λαού και του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Πρόθεση για δράσεις αντιμετώπισης και εξάλειψης της χειραγώγησης αγώνων, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, του ντόπινγκ, της εκτροφής παρακρατικών μηχανισμών, των ανεξέλεγκτων φαινομένων κοινωνικής βίας, της ευνοϊκής μεταχείρισης των μεγαλοπαραγόντων που λυμαίνονται τον επαγγελματικό αθλητισμό, δεν αποτυπώνονται πουθενά στην κυβερνητική πολιτική.     

Η τροϊκανή συγκυβέρνηση τελειώνει. Τα αποτελέσματα των πολιτικών της θα ταλαιπωρούν τον ελληνικό αθλητισμό για μεγάλο διάστημα. Η χώρα έχει ανάγκη από ένα Ενιαίο, Κοινωνικό και Δημοκρατικό Σύστημα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με σαφή πολιτικά, κοινωνικά και ανθρωποκεντρικά χαρακτηριστικά, με ενίσχυση του αθλητισμού στην εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Απαιτούνται ριζικές μεταρρυθμίσεις του αθλητικού μοντέλου σε όλα τα επίπεδα, που μόνο η πολιτική ανατροπή και η κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να εγγυηθεί.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: