Μετάβαση στο περιεχόμενο

Η Περιφέρεια στο «γήπεδο» της Δυτικής Αττικής…


ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΔΥΤ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση-συζήτηση για τις αθλητικές υποδομές της Δυτικής Αττικής.

– Επιλογές για αθλητικές υποδομές όχι μόνο με πληθυσμιακά κριτήρια.
– Πρόταση από το δήμο Ελευσίνας για δημιουργία διαδημοτικού αθλητικού κέντρου σε
χώρο ιδιοκτησίας του, στα Αντλιοστάσια.
– Άμεση ανάγκη αλλαγής του τάπητα στο «Γεώργιος Ρουμελιώτης».

Η αναγκαιότητα αναμόρφωσης των κριτηρίων της Περιφέρειας Αττικής για την επιλογή χρηματοδότησης για δημιουργία αθλητικών υποδομών διατυπώθηκε από όλες τις πλευρές στην πρώτη συνάντηση-συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής στην Ελευσίνα.

Οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν την «κραυγαλέα», όπως τη χαρακτήρισαν, υποβάθμιση με ευθύνη της Πολιτείας και σε αυτόν τον τομέα της Δυτικής Αττικής, αναφέρθηκαν στις μεγάλες ελλείψεις και τα προβλήματα των υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και την εντυπωσιακά μαζική συμμετοχή, κυρίως νέων, σε ομάδες, αθλητικούς συλλόγους και  προγράμματα άθλησης, συζήτησαν τις λύσεις και συμφώνησαν στις προτεραιότητες. Μετά από πολύωρη συζήτηση κατέληξαν στην κλιμάκωση παρόμοιων συσκέψεων, με τελικό στόχο μια συνάντηση-σύσκεψη εκπροσώπων όλων των ομάδων,  φορέων, άθλησης της Δυτικής Αττικής.

«Με αυτήν τη συνάντηση ανοίγουμε τη συζήτηση για τις αθλητικές υποδομές σε όλη τη Δυτική Αττική, τόνισε ο κ. Γιάννης Βασιλείου, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής και πρόσθεσε, «θα συνεχίσουμε με σχέδιο, προγραμματισμένα, σε συνεργασία με την
πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση για την αποτύπωση των αιτημάτων, των αναγκών και θα προχωρήσουμε στην αναγκαία αναμόρφωση του προϋπολογισμού».

Ο κ. Σπύρος Πάντζας, αρμόδιος από πλευράς της Περιφέρειας Αττικής, έθεσε το πλαίσιο, τις προτεραιότητες και το νέο πρίσμα κάτω από το οποίο η Περιφέρεια Αττικής θα ανατρέψει την παλιά «πελατειακή» αντίληψη για τον προγραμματισμό και τις επιλογές για την προώθηση των κονδυλίων για αθλητικές εγκαταστάσεις, χωρίς να παίρνονται υπόψιν μόνο πληθυσμιακά κριτήρια.
Ο κ. Τζούλιος Συνοδινός από τη «Δύναμη Ζωής» ανέλυσε τη φιλοσοφία, τη νέα αντίληψη, αλλά και το συγκεκριμένο σχέδιο που θα φέρει η Παράταξη στη Διοίκηση της Περιφέρειας σε αυτόν τον τομέα.
Όλοι οι συμμετέχοντες καθοριστικά συνέβαλαν στη αποτύπωση της σημερινής κατάστασης, αλλά και στις κατευθύνσεις που θεωρούν πως πρέπει να έχουν οι μελλοντικές πρωτοβουλίες και δράσεις.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο κ. Ταξιάρχης Φαρμάκης Περιφερειακός Σύμβουλος, η κα Μαρία Βασιλείου, πρόεδρος του ΠΑΚΠΑ του Δήμου Ελευσίνας, ο κ. Παναγιώτης Λινάρδος, αντιδήμαρχος υπεύθυνος Τεχνικών υπηρεσιών, ο κ. Αθανάσιος Κριεκούκης, Αντιπρόεδρος του ΠΑΚΠΑ και μέλος διοικήσεων αθλητικών φορέων της περιοχής, ο κ. Σπύρος Τσούτσουρας, τεχνικός σύμβουλος για θέματα Αθλητισμού και ο κ. Συμεών Αναστασιάδης υπάλληλος της Διεύθυνσης Αθλητισμού και Πολιτισμού της
Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής.

ρεπορταζ αναδημοσίευση από

http://pitsounicity.gr/diadimotika-perifereies/2955-i-perifereia-sto-gipedo-tis-dytikis-attikis

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: