Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανακοίνωση Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., για τις ψευδολογίες Αυγενάκη σχετικά με τις οικονομικές επιβραβεύσεις των αθλητών


17/11/2020

Για πολλοστή φορά, ο κ. Αυγενάκης, μιλώντας σήμερα (17/11) στη Βουλή, ψευδολογεί σχετικά με τις ανεξόφλητες οικονομικές επιβραβεύσεις των αθλητών, καταλογίζοντας ευθύνες στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως η καραμέλα του ψέματος κάποια στιγμή λιώνει…

Υπενθυμίζουμε, λοιπόν ότι:

Τo 2015, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «παρέλαβε» χρέος της Νέας Δημοκρατίας προς τους διακριθέντες αθλητές, που υπερέβαινε τα 8 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ ήταν η οφειλή προς αθλητές ΑμεΑ και τους προπονητές τους. Οι δικαιούχοι διακριθέντες αθλητές της χώρας δεν είχαν λάβει οικονομικές επιβραβεύσεις από το 2010. Δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ κληρονόμησε «φέσια» της Νέας Δημοκρατίας μιας ολόκληρης ΠΕΝΤΑΕΤΙΑΣ.

Παρά τις ασφυκτικές δημοσιονομικές συνθήκες του 2015, μόλις λίγους μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, ξεκίνησε μια συστηματική προσπάθεια εξόφλησης των αθλητών, με προτεραιότητα τις πιο καθυστερημένες οφειλές. Εάν ο κ. Αυγενάκης το αμφισβητεί, να του διαβιβάσουμε εμείς τις αναρτημένες αποφάσεις από τη Διαύγεια.

Αναλυτικά:

Μεταξύ 2015 και 2017 αποπληρώθηκαν:

• 1.428.042,02 ευρώ, οφειλές των ετών 2010, 2011 και 2012
• 3.867.405,84 ευρώ οφειλές των ετών 2013 και 2014

Mεταξύ 2017 και 2018 αποπληρώθηκαν:

• 8.286.817 ευρώ προς δικαιούχους των ετών 2015, 2016, μεταξύ των οποίων και 2.780.971 υπόλοιπα του 2012

Υπενθυμίζουμε στον κ. Αυγενάκη ότι από τον Ιούλιο του 2019 στην κυβέρνηση βρίσκεται το κόμμα του και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019, ο κ. Αυγενάκης όφειλε να ενεργήσει – κατά την πάγια διοικητική πρακτική μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου – ώστε να δεσμευτούν τα ποσά και να προχωρήσει η διαδικασία για την έκδοση των κατάλληλων Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων και την αποπληρωμή πριν τη λήξη του οικονομικού έτους. Προφανώς ο κ. Αυγενάκης δεν έπραξε ούτε τα αυτονόητα και τώρα πετά την μπάλα στην εξέδρα.

Καλούμε τον κ. Αυγενάκη να «σπριντάρει», καθώς το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Το οικονομικό έτος 2020 λήγει σε έναν μήνα και θα ήταν καταστροφικό για τον αθλητισμό να επαναλάβει την αμέλειά του για άλλη μια φορά. Ελπίζουμε η κυβέρνησή του να μη δημιουργήσει εκ νέου τόσο υπέρογκα χρέη, που θα κληθεί ούτως ή άλλως πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να εξοφλήσει, όταν αναλάβει εκ νέου τη διακυβέρνηση της Ελλάδας.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή η Νέα Δημοκρατία εκεί που μας χρωστούσε ζητάει και τα ρέστα, ο κ. Αυγενάκης ας πάψει επιτέλους να παριστάνει τον αθλητοπατέρα. Εκτός από ευχές, όπως φάνηκε και στην χθεσινή τηλεδιάσκεψη (16/11) με τους εκπροσώπους των επίσημων συνδέσμων των αθλητών, ο κ. Αυγενάκης δεν έχει πράξει τίποτα ουσιαστικό γι αυτούς, ούτε πριν ούτε τώρα στην κρίσιμη περίοδο της πανδημίας. Αντιθέτως, έχει εξελιχθεί σε μετρ της επικοινωνιακής τους εκμετάλλευσης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: