Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεσολόγγι: Ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Αθλητισμό


OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου, την Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, διοργάνωσε εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: «Ο Ελληνικός Αθλητισμός την εποχή των μνημονίων, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ».

Την συζήτηση συντόνισε ο καθηγητής Φ.Αγωγής, Κώστας Κούστας, πρώην ομοσπονδιακός προπονητής του Βόλλεϊ και μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ βασικοί ομιλητές ήταν ο καθηγητής Φ.Αγωγής, Ιούλιος Συναδινός, προπονητής στίβου, μέλος της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής Αθλητικού Τμήματος και ο Τάσος Μπουτίνος, μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τοποθετήθηκε κυρίως όσον αφορά στον αθλητισμός στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στις επιπτώσεις του Καλλικράτη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το παρόν στην συζήτηση έδωσε η Βουλευτής Μαρία Τριανταφύλλου, ο υποψήφιος δήμαρχος Πάνος Παπαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πάνος Νούλας, εκπρόσωποι αθλητικών σωματείων της περιοχής αλλά και φίλοι του αθλητισμού.

Με βασικό σύνθημα ο Αθλητισμός είναι δικαίωμα, κοινωνικό αγαθό και ανάγκη των πολιτών και οι τρεις εισηγητές υποστήριξαν την επιτακτική ανάγκη ανατροπής της μνημονιακής κυβέρνησης, η οποία στερεί κάθε πόρο για ανάπτυξη στον τομέα της παιδείας, της υγείας και της άθλησης που συνδέεται άμεσα με τους άλλους δυο. Κάνοντας μια αναλυτική περιγραφή των περικοπών που έχουν υποστεί πολλές βασικές δομές άθλησης, όπως επίσης και η εμπορευματοποίηση του αθλητισμού, προχώρησαν στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΟ ΣΥΡΙΖΑ με γνώμονα τον άνθρωπο και όχι την κερδοσκοπία έχει καταθέσει το πρόγραμμά του σχετικά με τον αθλητισμό, μιας και ο αθλητισμός αποτελεί εργαλείο για άλλη κατεύθυνση της νεολαίας, όπου θα καλλιεργηθεί το φιλαθλητικό πνεύμα και όχι το οπαδικό. Έτσι και σε τοπικό επίπεδο, ο δήμος οφείλει να φροντίζει για την ποιότητα ζωής των πολιτών διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις για την δημιουργία ελεύθερων αθλητικών κέντρων.

αναδημοσίευση:

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑ

http://www.aixmi-news.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: